Skiareály mají ideální podmínky: na sjezdovkách leží až metr sněhu

TNBiz, 1.1.2017

Upravené sjezdovky, jasná obloha, slunce nad hlavou. Pro milovníky zimních sportů ideální kombinace, proto spousta z nich namazala svá "prkna" a vyrazila na hory. Například provozovatelé střediska Troják v Hostýnských vrších hlásí nejlepší podmínky za posledních deset let.

"Podmínky, jaké máme dneska, tak míváme obvykle v polovině nebo ke konci ledna. To znamená komplet vysněženo, metr sněhu na 50 procentech svahu," svěřil se Jakub Juračka ze Skiareálu Troják.

Novoroční lyžaře neodradila ani probdělá silvestrovská noc. Perfektní lyžovačku teď slibují téměř všechna zimní střediska. Sjezdovky pokrývá zhruba půlmetrová vrstva převážně technického sněhu. Fungují půjčovny, servisy i lyžařské a snowboardové školy.

"Sníh je krásný, máme kolem metru sněhu na sjezdovkách, devět kilometrů tratí, spousta lidí a všichni si to báječně užívají," pochvaluje si Petr Dušek ze Skiareálu Lipno.

Celodenní lístek třeba na Lipně nebo ve Špindlerově Mlýně vyjde pro jednoho člověka na 710 korun. V Beskydech si zalyžujete levněji, jednodenní vstupenka tam stojí 480 korun.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky