Silvestr na horách: co sjezdovky? Hotely praskají ve švech!

TNBiz, 31.12.2016

Nejčastější délkou pobytu jsou čtyři dny, většina lidí proto přijíždí na hory s předstihem. Hotely a penziony mají beznadějně vyprodáno, někteří hosté pobyt rezervovali i rok dopředu. V krkonošských střediscích teď každý den potkáte desetitisíce lidí, kteří se rozhodli strávit Silvestra na horách.

A plno hlásí i menší ski areály! Štáb televize Nova proto v pátek vyzkoušel, jak obtížné bylo zaparkovat, dostat se na lanovku nebo sehnat v Krkonoších volný pokoj.

Už příjezd do poklidného střediska byl den před Silvestrem zkouškou nervů. Jak se cíl blížil, kolony houstly. Když bylo konečně parkoviště na dohled, bylo plně obsazené. Jen se dostat na lanovku zabralo dalších dvacet minut.

Podrážděnost ale rychle přešla, stačilo vyjet na prosluněnou sjezdovku. Kvůli výrazné inverzi bylo v Janských Lázních minus 5, na Černé hoře ale svítilo sluníčko a bylo o 9 stupňů tepleji. I to přispělo k většímu "návalu" na horách.

Na hory se přestěhovalo zhruba tolik lidí, jako jich bydlí Hradci Králové a Pardubicích. Sehnat volný pokoj bylo v pátek nad lidské síly. A to hlavně v hotelích u sjezdovek, kde často nabízejí skipas a další služby v ceně pokoje.

"Vyprodali bychom, i kdybychom měli dvojnásobnou kapacitu," upozornil manažer jednoho z hotelů v Janských Lázních Marek Šustr. Ale plně obsazené nejsou jen Krkonoše. I na Dolní Moravě musejí už několik měsíců zájemce o pobyt přes Silvestr odmítat.

Letos mají návštěvníci ale oproti rokům předešlým velkou výhodu. Počasí umožnilo zprovoznit naprostou většinu sjezdovek. A i když dorazily desetitisíce lidí, vleky i sjezdovky je poberou a stále je to pěkné svezení.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky