STOX.CZ (Grant Capital)
Investice  |  23.12.2016 08:15:24

Výhľad USA na rok 2017

Autor: Silvia Holá

Trh môže v budúcom roku dosiahnuť jeden zo svojich najväčších výkonov, ak Donald Trump splní svoje politické ciele. To je jeden scenár, v ktorom S&P 500 stúpa o viac ako 20 percent zo svojej súčasnej úrovne. K dispozícii je tiež iný scenár, kde však trh padá.

To všetko záleží na politike. Je podstatné, či Trump je schopný presadiť svoje agresívne plány rastu. Podľa býčieho scenára, je možné, že ceny na trhu (merané podľa S&P 500) by sa mohli vyšplhať vysoko, až na 2 700 USD, čo je založené na  myšlienke, že politické ciele budú naplnené. Subramanian, vedúca amerického kapitálu a kvantitatívnych stratégií Bank of America Merrill Lynch, uviedla: „Dostávame stimul, daňové úľavy, pomaly rastúce úrokové sadzby, máme tak isto aj zdravú infláciu a všetkého prichádza tak akurát." Návrhy zvolenej Trumpovej politiky - väčšie investície do infraštruktúry, zníženie daní a deregulácia – zvýšili ceny akcií hneď po voľbách.

Mnohé z týchto navrhovaných postupov budú nejaký čas trvať, ale trh by mal fungovať dobre, tak dlho, ako investori budú veriť vzrastu a dodržaní sľubov. Ak ale návrhy nebudú splnené alebo budú zamietnuté, je možné, že to spôsobí v najhoršom prípade recesiu. V tomto  scenári  vidíme na trhu nízke ceny, okolo 1 600 USD. Ide o obchodnú vojnu, ochranárstvo obchodnej politiky. Namiesto zdravej inflácie by sa dostavila stagflácia, sadzby by možno stúpali príliš rýchlo, alebo by  sa nezvýšili vôbec.

Kým možné výsledky sa nachádzajú na protiľahlých koncoch, očakáva sa, že realita bude menej dramatická. Cieľová cena pre koniec roka je 2 300 USD a zisk je vo výške len asi 3 percentá zo súčasnej úrovne.

Logo STOX.CZ STOX.cz je portál společnosti Grant Capital pro podporu online obchodování na více než 80 akciových trzích s minimálními náklady. Obchodování akcií v USA od 6 USD a v Evropě od 8 Eur. STOX.cz nabízí komplexně nejvýhodnější spojení pro online obchodování s akciemi a ETF na českém trhu, multiměnovou platformu v češtině a dále stálou technickou podporu. Přístup ke svému účtu je odkudkoli z mobilní nebo webové aplikace. Investoři také užívají komfort vysoce pojištěného individuálního účtu. Více na www.stox.cz.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688