Poslední výrobky roku oceněné certifikátem KLASA

Certifikát KLASA

Závěrem tohoto roku vám představíme poslední výrobky, kterým se letos udělovaly certifikáty KLASA. Oceněno bylo dvanáct výrobků od sedmi výrobců. Nově se tak na jejich obalech objeví logo KLASA, které pomáhá zákazníkům v orientaci na trhu při nákupu kvalitních potravin.

Nově oceněnými výrobky jsou:

Makovky

Výrobce: Jana Večerková

Makovky jsou extra makové krekry, které mají mák vmíchaný přímo do těsta a před pečením je spolu s jemnou solí použitý jako posyp.

Rodinná společnost Jana Večerková – VEST vyrábí ve Zlíně trvanlivé slané tyčinky, preclíky a krekry různých tvarů a příchutí již 20 let. Obchodní název VEST vznikl spojením slov VEčerkovy Slané Tyčinky.

Vepřová žebra na grilování

Výrobce: K M S, spol. s r.o.

Nově oceněný výrobek Vepřová žebra na grilování je zpracován jedinečnou technologií za vysoké teploty a tlaku, což prodlouží jeho trvanlivost až na 3 měsíce. Jedinečnou chuť produktu dodává pouze pečlivě vybrané koření a sůl.

Firma K M S se specializuje na výrobu tepelně upravených vepřových kolen vhodných zejména pro gastro-provozy. Velké oblibě se také těší u malospotřebitelů.

Pšeničná mouka hladká pekařská speciál

Výrobce: MLÝN PERNER SVIJANY, spol. s r.o.

Kvalitní pšeničná mouka, u které jsou přísně hlídané vstupní suroviny a také výstupní parametry, je hladká mouka pekařská speciál. V technologii výroby je použit optický třídič, který je schopný odseparovat plesnivá zrna před začátkem mletí.

MLÝN PERNER SVIJANY je nejmoderněji vybaveným mlýnem na území ČR. Výroba je zde rozdělena do dvou samostatných moderních mlýnských provozů.

Kotvičník s meduňkou, Klidná hlava

Výrobce: OXALIS, spol. s r.o.

Nálev z kotvičníku s meduňkou má vyváženou, bylinnou a sladce citrónovou chuť. Druhým nově oceněným výrobkem je sypaný bylinný čaj Klidná hlava, jehož součástí jsou sušené byliny, vhodné k relaxaci a podporující kvalitní spánek.

Společnost OXALIS je ryze česká společnost s více než dvacetiletou zkušeností. Řadí se mezi přední evropské výrobce a distributory sypaného čaje a plantážní kávy.

Salát Caesar s pečeným kuřetem a krutony

Výrobce: TITBIT, s.r.o.

Společnost si vytvořila vlastní variaci této tak oblíbené klasiky . Připravila mix z římského a ledového salátu, sýru Grana Padano, pečeného kuřecího masa a doplnila jej o křupavé krutony, lehkou zálivku s ančovičkou a česnekem.

Společnost TITBIT má několikaletou tradici. Jejich hlavní specializací je dovoz exotického ovoce, bylin a chilli z celého světa. Kromě dovozu ovoce a zeleniny se zabývá také výrobou čerstvých zeleninových salátů, salátů s těstovinami, kuskusem a dalších.

Chia kaše maliny a jogurt, Chia kaše jahody a smetana, Ovesná kaše -80%, Vícezrnná kaše -80%

Výrobce: SEMIX PLUSO, spol. s r.o.

Oceněné Chia kaše maliny a jogurt, jahody a smetana jsou díky chia semínkům zdrojem omega-3 mastných kyselin. Ovesná kaše a Vícezrnná kaše mají snížený obsah cukru o 80% a velké zastoupení vlákniny. Příprava všech nově oceněných kaší je bez vaření.

Společnost SEMIX PLUSO je ryze česká společnost. Orientuje se na výrobu a prodej potravinářského sortimentu především v BIO kvalitě.

Sýrový Bakus salát, Feferonový salát

Výrobce: Lahůdky u Cábů s.r.o.

Jeden z nově oceněných výrobků této společnosti je Sýrový Bakus salát. Jedná se o nudličky českého eidamu a měkkého salámu spolu s vysokoprocentní majonézou vlastní výroby. Feferonový salát je vyráběn z českého sýra, který je doplněn o pečlivě vybranou zeleninu a feferonky.

Společnost Lahůdky u Cábů je čistě rodinná firma z jihočeské Křemže, položené v podhůří Blanského lesa pod horou Kleť. Výrobky se značkou Cábů jsou díky široké distribuční sítí známé jak v jihočeském regionu, tak po celé České republice.

Národní značku kvality KLASA uděluje mimořádně kvalitním potravinářským a zemědělským výrobkům ministr zemědělství od roku 2003. Administraci značky provádí Státní zemědělský intervenční fond. Národní značku kvality získává výrobce na tři roky. Logo KLASA slouží spotřebitelům k lepší orientaci na trhu při rozeznání výjimečně kvalitních produktů v porovnání s běžně dostupnými potravinami. V současnosti mohou spotřebitelé nalézt značku KLASA na obalech celkem 1 042 produktů od 219 českých a moravských výrobců. Další informace a kompletní seznam všech oceněných produktů jsou dostupné na stránkách www.eklasa.cz.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy