Patria (Patria Finance)
Investice  |  11.12.2016 18:23:28

Nejtěžší otázky, na které se ptají uchazečů o práci v hedge fondech

Pokud se budete ucházet o práci v nějakém hedge fondu, celý proces se nebude ve většině případů lišit od toho, co byste absolvovali třeba v bance Goldman Sachs. Projdete několika koly rozhovorů a vše může kdykoliv skončit odmítnutím vaší žádosti o zaměstnání. Goldman Sachs ovšem dávno skončil s tím, že uchazečům kladl náročné otázky testující jejich inteligenci. Naopak hedge fondy si v tom libují i nadále.

Podle toho, co říkají lidé, kteří se o práci v hedge fondech nedávno ucházeli, mezi nejnáročnější patří pohovor ve fondu Citadel. Shodou okolností jde také o fond, který letos patřil mezi největší zájemce o nové zaměstnance. Složité otázky mají rádi i v Bridgewater Associates a takový Brevan Howard je proti nim poměrně nudný. Tady jsou příklady toho, na co by se vás v podobných společnostech mohli ptát:

Citadel testuje nové uchazeče například následující otázkou: Z 52 karet vytáhnete pět náhodně vybraných karet. Zbytek vrátíte vašemu protějšku, který poté vždy uhádne, jaké karty jste si vybrali. Řekněte, jakou strategii k tomu používá?

Setkat se v této společnosti můžete i s následujícím: Spočítejte počet nedělí, které mezi lety 1901 a 2000 byly prvním dnem v měsíci. Nebo po vás v této společnosti budou chtít, abyste napsali program, podle kterého se budete pohybovat ve čtvercové spirále po směru hodinových ručiček tak, abyste dorazili do jejího středu.

Hedge fond Brevan Howard po vás při přijímacím pohovoru zase může chtít, abyste vypočítali hmotnost země. Bridgewater vám řekne, abyste si představili šachovou figurku koně na klasické klávesnici telefonu a napsali algoritmus, který určí, jaká čísla jste pohybem této figurky schopni vytočit. Nebo budou v tomto hedge fondu chtít, abyste odhadli produktivitu u dvou prodejců zmrzliny během dvanácti měsíců, když první z nich má dovolenou dvacet dní po sobě a druhý těchto dvacet dní vybere náhodným způsobem během celého roku.

V AQR můžete být tázáni na to, jak by vypadala hrací kostka, která by měla replikovat výsledky házení mincí. A Bridgewater může k výše uvedenému přidat dotaz na to, co byste na sobě změnili, pokud by to bylo možné? Nebo na to, zda je podle vás etické měnit genetickou výbavu ještě nenarozených dětí?

Autorkou je Sarah Butcher.

Zdroj: News.efinancialcareers.com

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688