Patria (Patria Finance)
Akcie v ČR  |  08.12.2016 17:34:34

Praha close - Index PX přidal 0,6 procenta, o poznání méně než většina burz v Evropě

Pražská burza nezopakovala včerejší vývoj, kdy během dne neudržela zisky a zakončila den v „zelených barvách. Index PX totiž připsal 0,6 procenta a uzavřel na 899,57 bodu. Pohled na výsledkovou mapu říká, že kromě ojedinělých výjimek se dnešní den povedl také většině západoevropských a středoevropských burz. Hlavní burzovní indexy tak naplnily už čtvrtou ziskovou seanci. Objem obchodů s akciemi na pražské burze za dnešní den činil před závěrečnou aukcí 0,600 miliardy korun a průměrný objem obchodů za poslední rok dosáhl hodnoty 0,641 miliardy korun.

K největším ziskovým titulům za dnešní den na pražské burze patří akcie společnosti Stock Spirits, které při zobchodovaném objemu necelých 5,1 milionů korun posílily o 2,89 % na 53,55 koruny za akcii. Dařilo se i finančním titulům – akcie Erste Bank na pražském parketu, na rozdíl od toho vídeňského, posílily o 1,51 % na cenu 748,20 koruny za akcii, Moneta Money Bank přidala 0,88 % na cenu 79,50 koruny za akcii a cenné papíry společnosti VIG přidaly 1,78 procenta na cenu 550,20 koruny za akcii. Naopak ztráty zaznamenala ve čtvrtek Komerční banka, která odepsala 0,56 % na cenu 878,90 koruny za akcii.

Nejvíce se během čtvrtka zobchodovaly akcie energetiky ČEZ, když při objemu 253,4 milionu korun před závěrečnou aukcí, přidaly 0,27 % na 410,10 koruny za akcii. Energetickému sektoru vůbec svědčí nyní podle analytiků dražší ropa a akcie obecně oceňují i slabší euro. Růstový den zaznamenal na pražské burze i Pegas Nonwovens, který připsal 1,29 % na cenu 777 korun za akcii. Naopak ztráty postihly akcie Unipetrolu, které odepsaly 1,04 procenta na 178 korun za akcii. Mateřská společnost české společnosti PKN Orlen dneska uvedla, že začala navyšovat dodávky ropy do své české rafinérie.

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688