Český Ježíšek vyhrává na celé čáře před Santou

Děti mohou v iQLANDII zažít různí dobrodružství

Kdo vám nosí na Štědrý den dárky? Český Ježíšek, nebo Santa Claus? Jestli Ježíšek, tak si rozhodně nenechte ujít v Planetáriu liberecké iQLANDIE živě komentovaný pořad pod originálním názvem Jež(íš)kovy voči! Místní planetárníci si hlavní představitele českých a amerických Vánoc vzali „do parády“ a po vědecku je porovnali. Kdo ze souboje vyšel lépe? Fanoušci Santy moc nadšeni nebudou.

Proč? Ježíšek je přeci nadpřirozenou bytostí, na kterou jsou všechny fyzikální zákony krátké, proto v podvečer 24. prosince stíhá obdarovat všechny, kdo v něj věří. To Santa je na tom o poznání hůře. Aby stihl rozdat všechny dárky, musel by sáně se soby hnát rychlostí větší než 1000 km za sekundu. A co teprve ty úzké komíny!

Dále se během pořadu dozvíte, kdy přesně se v Betlémě narodil Ježíšek nebo jak to bylo s kometou, která měla zvěstovat příchod spasitele. Živák probíhá před každým promítáním filmu. V science centru se dále můžete těšit na badatelské aktivity s výrobou vánočního mikroba na stromeček, Vánoční science show nebo workshop 3D Vánoce. V iQLANDII na vás mimo jiné čekají čtyři stovky interaktivních exponátů jako třeba Mars Rover, Světelný tunel, Simulátor zemětřesení a v neposlední řadě humanoidní robot Thespian.

iQLANDIA Liberec je členem České asociace science center.





Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky