Advent je již v neděli: jak se na advent dobře připravit

Domácí adventní věnec

První adventní neděle se nezadržitelně blíží, letos připadá již na 27. listopadu. To s sebou nese nejen pomalé odpočítávání dnů do Štědrého dne, ale i s tím spojené přípravy. Většina domácností se soustředí na velký předvánoční úklid, ovšem do každého domu je třeba vnést i slavnostní vánoční atmosféru. Toho se dá docílit díky několika jednoduchým dekoracím, které si každý zvládne vyrobit doma sám. Jak tedy na adventní věnec nebo výzdobu svátečního stolu? Usnadnit přípravy mohou i ručně vyráběné baňky od české firmy GLASSOR, která ozdoby nově nabízí i v kamenném obchodě v Liberci.

Co pořídit kromě stromečku? Rozhodně adventní věnec

Na koupi vánočního stromečku je ještě času dost, adventní věnec však budeme potřebovat již brzy. Řadí se totiž k tradičním dekoracím, které nás provází celým vyčkávacím obdobím vrcholícím 24. prosince. Nejste spokojení s nabídkou věnců v obchodech? Není nic jednoduššího, než si jej vyrobit doma. Použít můžete proutěný základ, motouz ve vašich oblíbených barvách, stužky, sušené květiny a baňky. „Výhodou takového adventního věnce je, že ho můžete nazdobit přesně podle vašeho vkusu a naplno využít trendy letošního roku. Mezi ně se mimo jiné řadí i baňky ve veselých tónech červené a zelené v kombinaci s bílou. Pokud byste chtěli věnec spíše jemnější, vybírat lze třeba z kolekce Jemnost a cit, kterou si můžete prohlédnout a objednat i na našem e-shopu,“ radí Kateřina Tichá, majitelka firmy GLASSOR. V kurzu jsou však letos i syté exotické či sladké pastelové barvy.

Baňky rozhodně nejsou jen ozdoby na stromek

Tradičně jsou baňky spojovány se zdobením vánočního stromečku, jejich využití je však mnohem širší. Vytvoříte díky nim i skvělé dekorace do bytu, pomocí barevných stužek je můžete zavěsit na větvičky naaranžované do vázy a doplnit je ozdobnými ptáčky na skřipci. Obzvlášť efektivně vypadá kombinace holých větviček s průhlednými baňkami, což působí přírodním a nevtíravým dojmem. Netradičně je možné ozdobit i lustr nebo samotné baňky vložit do průhledných nádob, což v kombinaci se zářivými barvami oživí každý interiér. Nechcete zbytečně utrácet za balení dárků ve specializovaných prodejnách? Krásně je zvládnete nazdobit sami – výsledný efekt vylepší ručně vyráběné ozdoby. K nim pořiďte neutrální přírodní papír a mašli ve stejném barevném odstínu.

Děti jistě potěší baňky ve tvaru zvířátek nebo oblíbených hraček. Díky sladěným kolekcím můžete v jednom stylu nazdobit vše od adventního věnce přes zabalené dárky, dekorace v bytě až po stromeček a slavnostní tabuli. Tu lze ozvláštnit baňkami ve formě stojánků na jmenovky nebo lze některého z ptáčků připnout na ubrousky. Objednat je můžete online, ale jestliže si dekorace raději nejdříve prohlédnete naživo, máte možnost v nově otevřené kamenné prodejně v Liberci,“ vysvětluje Tichá. V obchodě jsou k dostání mimo jiné i ozdoby, které přes e-shop nakoupit nelze. Otevřeno je v zimní sezoně od pondělí do pátku od 9 do 18 hodin a také v sobotu od 9 do 15 hodin.





Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry