Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Prezentace  |  21.11.2016 09:57:12REKLAMA

Úrokové sazby od 5,7 % u spotřebitelských půjček lákají české domácnosti k dluhům

 

Česká ekonomika vzkvétá. Důkazem tomu jsou i úrokové sazby spotřebitelských úvěrů. Lidé mají stabilní příjmy, a tak si půjčují. To, že by se v průběhu několika málo let měli dostat do finanční tísně, si nikdo nepřipouští. Banky na poptávku reagují zajímavou nabídkou s lákavými úroky.


Úrokové sazby spotřebitelských úvěrů jsou za posledních 27 let na svém minimu. Důvodem je prosperující ekonomika a chuť lidí utrácet. Banky se tak předhání v úrokových sazbách a navíc nabízí i atraktivní bonusy.

Nejvýhodnější půjčku nabízí Equa bank

Ještě před třemi lety v únoru dosahovaly úvěry na spotřebu úrokových sazeb kolem 15 %. Dnes není výjimkou půjčka s úrokem pod 6 %. Konkrétně ji sjednáte u Equa bank. Banka totiž nově nabízí Minutovou půjčku s RPSN již od 5,9 %, úrokovou sazbu je tak možné získat od 5,7 %. Výhodnější konkurenční nabídku byste momentálně na bankovním trhu jen stěží hledali.

 

 

 

Pokud vás nyní trápí vysoké úroky u vašeho spotřebitelského úvěru, pak nezoufejte. Výhodné sazby lze získat u Equa bank i v rámci refinancování půjček. RePůjčka nabízí úrokovou sazbu již od 5,4 %.

A na své si přijdou i ti, kteří uvažují o konsolidaci půjček. Utápíte-li se v dluzích, pak rozhodně na nic nečekejte. Nyní je nejvýhodnější doba na to, začít se změnou. Konsolidace půjček vás nic nestojí. Naopak můžete výrazně ušetřit a docílit nižších měsíčních splátek.

 

Úroky pod 10 % získáte i u nebankovních poskytovatelů

Minutová půjčka od Equa bank je sice jedinou půjčkou s úrokem pod 6 %, ale lákavé sazby najdete i u konkurence. Důležité je jen chtít a srovnávat aktuální nabídky. Úrokovou sazbu pod 7 % nabízí například Česká spořitelna, Air Bank či Poštovní spořitelna.

A i další banky mají ve svém portfoliu půjčky na spotřebu s úrokem pod 10 %. Právě tato hranice byla ještě před několika měsíci utopií.


Avšak nejen bankovní půjčka je spjata s nízkými úroky. Výhodně si půjčit lze nyní také u nebankovních společností. Například Cetelem půjčku pořídíte s úrokem již od 6,9 %.

 

České domácnosti dluží bilion korun

Domácnosti se zadlužují čím dál více. Statistická data jasně ukazují, že nejvíce si lidé sjednávají právě úvěry na spotřebu. Do počtu tak rozhodně tento typ půjček vede. Jasné ale je, že co se objemu týká, pak na hypotéky nic nemá. Celkový objem úvěrů přesahuje neuvěřitelný bilion korun.

Naštěstí z bankovních dat také vyplývá, že schopnost splácení je u české populace na vysoké úrovni a s ní i stále se zvyšující finanční gramotnost. Důvodem jsou již zmiňované faktory v podobě:

 

  • rostoucí ekonomiky,

  • stabilního příjmu,

  • možnosti nejen online srovnávání,

  • dostupnosti informací o produktech.

 

Zároveň ale svůj podíl na schopnosti splácet mají také banky. Ty eliminují úvěrové riziko a důkladně si vybírají klienty, kterým půjčí. Bonita zákazníka je pro ně důležitým parametrem, přes který nejede vlak.

Avšak jak dlouho budou úrokové sazby nízké, a kam ještě mohou klesnout, je prozatím ve hvězdách. Mnoho ekonomů varuje před novým zákonem o spotřebitelském úvěru, který bude mít dle prognóz za následek i zvyšování úroků. Nemělo by se ale jednat o rapidní a rychlý nárůst. Je tedy možné, že se ještě můžeme dočkat i nepatrného snižování.

 

 

 

 







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688