Patria (Patria Finance)
Investice  |  16.11.2016 17:03:47

Summary: Wirecard, Lowe’s Companies

Evropa:

Wirecard AG

Německý poskytovatel kartových služeb oznámil solidní výsledky za 3Q16, které se držely na úrovni tržního konsensu. Tržby ve výši 267 mil. EUR představují 33% meziroční růst. Ukazatel EBIT poskočil o 52 % na 70 mil. EUR, což představuje 26% EBIT marži (+290 bps YoY). Za těmito dobrými čísly je zejména objem vypořádaných plateb, který meziročně narostl o 37 % na 16,2 mld. EUR. S tímto růstem nechal Wirecard konkurenci daleko za sebou (Visa +10 % YoY, MasterCard +3 % YoY). Nicméně je nutno podotknout, že Wirecard rozšiřuje svůj byznys přes agresivní akvizice, s čímž koresponduje právě nárůst objemu vypořádaných transakcí.

Výhled ke konci roku 2016 se nezměnil a společnost pořád cílí na ukazatel EBITDA v rozmezí 298 mil. EUR až 312 mil. EUR. Čím ale Wirecard překvapil, je výhled na rok 2017. Trh předpokládal ukazatel EBITDA na úrovni 386 mil. EUR, což je na spodní hraně intervalu očekávaného managementem – 382 mil. EUR až 400 mil. EUR. V brzké době se totiž očekává dokončení další akvizice, konkrétně Citi Prepaid Card Services, čímž Wirecard pronikne také na americký trh. Akcie Wirecard v návaznosti na dobré zprávy rostou o téměř na 7 %.

USA:

Lowe’s Companies, Inc. (DIP)

Prodejce domovního vybavení Lowe’s v tomto čtvrtletí nedotáhl na tržní predikce. Tržby rostly meziročně o 10 % na 15,7 mld. USD, přičemž trhy předpokládaly 15,8 mld. USD. Co se týče metriky same-store-sales (tržby z obchodů otevřených déle než 1 rok), pozorujeme jen 2,7% YoY růst (-190 bps YoY), což je opět pod tržním konsensem 3,2 %. Rozdíl mezi touto metrikou a celkovými tržbami je způsoben především akvizicí kanadského prodejce RONA Inc. Za celkově neuspokojivými výsledky tržeb stojí zejména horší výkon v srpnu a září tohoto roku (v říjnu podstatné zlepšení). Provozní zisk skončil na 1,4 mld. USD (+5,5 % YoY) při tržních predikcích 1,5 mld. USD. Za skluzem vidíme vyšší než očekávané náklady spojené s prodejem a administrativou. Čistý zisk na akcii po úpravě o jednorázové položky vylezl o 10 % na 0,88 USD. Na trhem očekávaných 0,96 USD to nicméně nestačilo.

Výhled ke konci fiskálního roku předpokládá růst tržeb o 9 - 10 % a same-store-sales o 3 – 4 %. V případě čistého zisku na akcii management míří na 3,52 USD. Trochu zmatečně ale působí vyjádření o „vyhodnocování příležitostí pro navyšování akcionářské hodnoty“, což může do budoucna implikovat změnu podnikatelské strategie. Akcie odepisují 3 %. Akcie Lowe’s Companies zůstávají na našem seznamu Dlouhodobých investičních příležitostí (DIP).

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688