Patria (Patria Finance)
Investice  |  11.11.2016 17:28:36

Summary - Allianz SE, Innogy SE a Walt Disney Co

Evropa:

Allianz SE

Německý Allianz hospodařil s čistým ziskem na akcii ve výši 4,2 EUR, což představuje silný 36% růst YoY. Přeskočil tak tržní očekávání posazená na 3,5 EUR. Růst při tom nepochází z tržeb, které meziročně zůstaly téměř beze změny ale z vyšších provozní marže. Ta přidala meziročně 150 bps a vytáhla se na 10,5 % s provozním ziskem na úrovni 2,9 mld. EUR (+18 % YoY). Motorem byla divize poskytující životní a zdravotní pojištění (Life/Health), jež posílila o 53 % na 1,1 mld. EUR hlavně díky vyšším investičním maržím. Pojištění majetku zlepšilo metriku combined ratio (poměr pojistného plnění a pojistného) z 94,1 % na 93,5 %. Provozní zisk této divize dosáhl 1,4 mld. EUR (+4 % YoY). Návratnost kapitálu se zlepšila o 110 bps a dosahuje 13,6 %. Akcie Allianz se pohybují 1,5 % nad včerejší zavírací cenou.

Innogy SE

Mladá společnost Innogy, do které její bývalá mateřská společnost RWE vyčlenila segmenty distribuce, resp. infrastruktury, maloobchodních aktivit a obnovitelných zdrojů reportovala svoje prvé výsledky, které moc euforie nezpůsobily. Tržby ve výši 8,4 mld. EUR (-8,4 % YoY) nestačily na vytvoření kladného čistého zisku na akcii, který skončil na záporných 0,14 EUR. Obnovitelné zdroje vygenerovali od ledna do konce září energii v objemu 7,7 mld. kWh (+5,5 % YoY), stoupl také objem prodané elektřiny o 3,5 % YoY na 179 mld. kWh. Výhled ke konci roku zůstal beze změny a předpověď pro čistý zisk v okolí 1,1 mld. EUR tedy pořád trvá.

Innogy za sebou nemá moc dobrý start ale je ještě příliš brzy na jednoznačné zhodnocení budoucnosti byznysu. Obnovitelné zdroje dnes již dokážou konkurovat tradičním metodám výroby energie, aspoň co se ceny týče. Instalovaná kapacita se bude nadále zvyšovat a s klesajícími náklady na výrobu solárních panelů a větrných turbín bude stoupat profitabilita. Pozitivní efekt ale nebude stačit, pokud se segment distribuce (hlavní podíl na tržbách) nepřizpůsobí nízkým cenám energie a nezvýší svoje marže.

Akcie Innogy se momentálně nacházejí na hladině 31,5 EUR, přičemž otvírací cena při uvedení na trh (10. říjen) byla 37,3 EUR. Po zveřejnění výsledků akcie odepisují 4 %.

USA:

Walt Disney Co

Tvůrce mediální obsahu nenaplnil v tomto kvartálu očekávání, nicméně slibuje dobré výsledky v příštím období. Tržby ve výši 13,1 mld. USD (-3 % YoY) skončily pod tržní predikcí 13,5 mld. USD. Důvodem je zejména hlavní divize – Media Networks. Ta sklouzla o 3 % YoY na 5,7 mld. USD spolu s tím jak se publikum přesouvá od tradičních televizních přijímačů k online streamu. Nižší sledovanost televizních stanic ESPN a Disney Channel znamená levnější reklamní čas a horší tržby pro Walt Disney. Internetová reklama tento trend se svou relativně nižší cenou zatím nedokáže úplně vykompenzovat. Studio Entertainment (produkce filmů) měla nejlepší tempo a navýšila tržby o 2 % na 1,8 mld. USD.

Hůře na tom byl provozní zisk, který zakotvil na 2,8 mld. USD (-8,5 % YoY) proti tržním konsensu stanovenému na 3,1 mld. USD. Největší propad zaznamenala divize Studio Entertainment, jejíž provozní zisk šel dolů o 28 % YoY na 380 mil. USD. Tato divize ale ze své podstaty trpí výraznými výkyvy, a když se podíváme na operační zisk za devět měsíců tohoto roku, tak pozorujeme 37% YoY růst na 2,7 mld. USD. Čistý zisk na akcii se po úpravě o jednorázové položky propadl ve čtvrtém fiskálním kvartálu o 8 % YoY na 1,1 USD.

V příštím kvartálu nás čeká nová epizoda filmové série Star Wars, která ale nebude součástí hlavní trilogie. Jedná se o první tzv. spin-off (odbočka od hlavní dějové linky), přičemž Disney jich do budoucna plánuje ještě několik. Bude tedy důležité sledovat, jak publikum na tento film zareaguje a zda přitáhne tolik pozornosti jako hlavní trilogie. Ve fiskálním roce 2017 management odhaduje mírný zisk na akcii se silnějším růstem až od roku 2018. Katalyzátory by se měly stát další díly Star Wars, Disney Park v Šanghaji a příjmy z reklamy z online televize ESPN. Ohledně tohoto posledního faktoru je dobré být obezřetný, jelikož ESPN je dlouhodobě problémová a managementu se nedaří zvrátit klesající trend. Akcie v návaznosti připisují 2,5 %.

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688