Vánoční dárky pro děti: nejvíce potěší "chytré hračky"

Vánoční dárky pro děti Hamleys je uznávaným odborníkem na hračky už více než 255 let a také letos ví, které vánoční dárky jsou těmi nejžhavějšími trendy.

Zpráva mezinárodního sdružení odborníků na hračky Toy Industry Association ze začátku letošního roku předpovídala, že velmi poroste zájem o hračky rozvíjející tvůrčí schopnosti a dovednosti, které dále využíváme v průběhu celého života. Nyní, kdy se rok 2016 blíží ke konci, to mohou potvrdit i odborníci z Hamleys. Z prvních měsíců provozu Hamleys Praha je znát, že řada rodičů, ale i dětí, dává přednost hračkám, které poskytují možnost rozvíjet své tvůrčí schopnosti. Takové hračky přinášejí nekonečné hodiny smysluplné a zábavné hry pro celou rodinu.

„Velké oblibě se těší i tzv. chytré hračky, mezi které patří i Hamleys kolekce hraček na dálkové ovládání, které rozvíjí motorické schopnosti, technické myšlení i trpělivost. S drony i dalšími dálkově ovládanými hračkami je zábava ve vzduchu i na zemi. Multifunkční řízení umožňuje dětem ovládat některé tyto hi-tech hračky novým způsobem. Možná díky robotickým hračkám objevíte skrytý technický talent nejen ve svých dětech”, připojuje svůj tip ředitel Hamleys Praha Pavel Čmelík.

Neméně důležitá, než trendy a přání našich ratolestí, je ale rozmanitost spektra hraček, které mají k dispozici. V průběhu různých fází vývoje mají děti různé potřeby a právě možnost volby a zkoušení různých věcí je jedním ze základních předpokladů pro jejich radost, zdárné formování osobnosti a přípravu pro praktický  život. „Všechny děti bez rozdílu si vždycky rády hrají ,na něco´…“ říká klinický psycholog Mgr. Petr Křenek, a dodává: „Řada rodičů zapomíná, že umění si hrát a prožívat hru neovlivňuje množství hraček, ale jejich schopnost nabídnout dítěti takové podněty, které rozvíjejí jeho představivost, stimulují smysly a rozvíjejí schopnosti a dovednosti.“

 




Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky