Výstavba nové rezidenční čtvti v Hloubětíně pokračuje další etapou

Výstavba nové rezidenční čtvti v Praze 9

Developerská společnost YIT pokračuje ve výstavbě nové rezidenční čtvrti Suomi Hloubětín v Praze 9, která se po dokončení všech 8 etap stane novým domovem pro téměř 2 tisíce obyvatel. Jednotlivé fáze dostaly své názvy po finských městech. První etapa Espoo bude dokončena v létě příštího roku a v současné době je už z 80 % vyprodána. Na ni navazuje další fáze s názvem Turku se 106 byty, kterou YIT začíná nyní stavět a její dokončení plánuje na léto 2018.

Inspirace klasickou severskou architekturou

Architektonické řešení etapy Turku je dílem ateliéru Loxia, který se inspiroval klasickou severskou architekturou. Ta je jasná a přímá ve svých tvarech a vymezení se vůči okolnímu prostoru. Domy se vyznačují čistými, přímými liniemi a tvarováním fasád pomocí polozapuštěných balkónů, ustoupených podlaží a přesahů atik posledního podlaží. A nebyl by to finský styl bydlení, kdyby nezdůrazňoval zeleň a přírodu. Jeho výrazem je organický tvar společného zeleného patia s herními prvky na střeše suterénu, který je přirozeným protipólem jasné a přímé architektury. „Majitelé bytů budou mít díky tomuto prostoru k dispozici vlastní kus krajiny, s nímž mohou splynout, pečovat o něj a dále jej rozvíjet. Organický tvar patia při pohledu z oken připomíná různorodost finské krajiny tvořené zejména jezery a lesy,“ doplňuje Vladimír Dvořák, jednatel a výkonný ředitel YIT Stavo.


Suomi Hloubětín v kostce

· Inspirace z obdobných rozsáhlých rezidenčních areálů, které YIT staví v mateřském Finsku

· Jednotlivé etapy Suomi Hloubětín jsou pojmenované po finských městech (Espoo, Oulu, Turku…)

· Lokalita: Praha 9 – Hloubětín v sousedství říčky Rokytky, mezi ulicemi Kolbenova, Kbelská a Poděbradská s veškerou občanskou vybaveností. V blízkosti jsou zastávky metra Kolbenova a Hloubětín.

· Počet etap výstavby: 8

· Celková rozloha: více než 9 hektarů

· Celkový počet bytů v 8 etapách: téměř 900




Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy