Patria (Patria Finance)
Akcie v ČR  |  04.11.2016 17:13:46

Praha close - Index PX dnes i za týden v červeném, Erste po výsledcích -6,2 %


Pražská burza zakončila týden strmým poklesem a ve ztrátě je i za uplynulý týden. Index PX se propadl o 1,74 procenta na 893,82 bodu a za celý týden klesl o 3,4 procenta. Propadu dnes vévodila Erste, kterou podkopaly kvartální výsledky. Ztrácely také další bankovní tituly, ČEZ naopak propad mírnil.

Objem obchodů byl s vrcholící výsledkovou sezónou největší za více než měsíc. Před závěrečnou aukcí se zobchodovaly papíry za 1,232 miliardy . To je nejvíce od konce září, kdy Prahu srážely obavy kolem Deutsche Bank. Průměrný objem obchodů za poslední rok činí v současnosti zhruba 0,602 mld. .

Akcie rakouské bankovní skupiny Erste zahájily den výrazně v červeném, aby v závěru propad ještě prohloubily a odepsaly 6,18 procenta na 711 . Titul tak klesal nejvíce od červnového referenda o brexitu. Erste sice reportovala kvartální čistý zisk, který překonal odhady, na úrovni tržeb i provozních nákladů ale na odhady nedosáhla.

O 1,87 procenta se propadly akcie Moneta Money Bank, které den zakončily na 83,75 za jednu. Dalších 0,73 procenta ztratila Komerční banka, která kvartální výsledky spolu s chystaným snížením dividendy zveřejnila ve čtvrtek. Titul v úvodu padal o 2 procenta, propad ale zmírnil a zakončil obchodování na 884,70 za kus. 

Akcie O2ČR klesly o 2,06 procenta na 223,30 za jednu. U titulu se v posledních dnech rozhodovalo o setrvání v prestižním akciovém indexu MSCI.

Tři dny dolů a dva nahoru, takový je pohyb ČEZ za posledních pět obchodních dní. Dnes se akcie navzdory počátečnímu poklesu – souvisejícím podle makléře Pavola Mokoše s výběrem zisků - zvýšily o 0,5 procenta na 461 za jednu. Za celý den změnily majitele cenné papíry v objemu přes 456 milionů , nejvíce z pražských blue-chips. Polostátní firma zveřejní výsledky hospodaření za třetí čtvrtletí příští týden v úterý.

O 0,2 procenta na 183,4 za jednu stouply akcie Unipetrolu.

V červeném byly i další středoevropské burzy. Polský index WIG 20 ztrácel 0,5 % a rakouský ATX dokonce 2,15 %, ten ovšem padal rovněž pod tíhou Erste. Americké akciové trhy mířily v podvečer lehce vzhůru.

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie v ČR:

Út 11:01  Měsíční report Photon Energy Research (Česká spořitelna)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688