Patria (Patria Finance)
Investice  |  31.10.2016 17:34:16

Summary: Williams Cos., General Electric/Baker Hughes Incorporated

USA:

Williams Cos.

Konstruktér infrastruktury pro přepravu zemního plynu Williams Cos. uveřejnil překvapivě dobré výsledky za 3Q16. Tržby posílily o 6 % na 1,9 mld. USD proti tržnímu konsensu 1,82 mld. USD. Ukazatel EBITDA také příjemně překvapil, když meziročně zakotvil o 8 % výše na 1,2 mld. USD při trhem očekávané 1 mld. USD. EBITDA marže se zvýšila o 200 bps na 63 %. Dle jednotlivých segmentů dosáhl nejvyšší hodnotu ukazatele EBITDA (427 mil. USD, +3 % YoY) distribuční systém na východním pobřeží USA, tzv. Atlantic-Gulf, a to hlavně díky rostoucím tržbám z projektů Gunflint a Kodiak. Největší tempo růstu měl nejmenší segment NGL-Petchem (136 mil. USD, +60 % YoY), který operuje na středozápadě USA a jehož ukazatel EBITDA tlačily zezdola nižší náklady. Je nutno zmínit ještě jeden pozitivní fakt - ukazatel EBITDA rostl ve všech pěti segmentech. Po odečtení jednorázových položek spadl čistý zisk na akcii jen o 9 % YoY na 20 centů, čímž překonal tržní očekávání 17 centů.

Po nezdařené červnové fúzi s Energy Transfer Equity LP, která měla vytvořit síť o délce 160 000 km, se Williams Cos. přeorientoval na interní růst. Management vzdoroval hlasům volajícím po prodeji firmy a místo toho se soustředil na dokončení projektů Kodiak, Gunflint a Rock Springs (vše součást segmentu Atlantic-Gulf), které přispěly k růstu ve třetím kvartálu. Navíc se navzdory tomuto rozvoji společnosti daří držet náklady při zemi. Trochu zamrzelo oznámení, že z důvodu regulatorních požadavků nebude část nové sítě Atlantic Sunrise (stát Pensylvánie a součást segmentu Atlantic-Gulf) uvedena do plného provozu dříve než v polovině roku 2018.Po páteční korekci směrem vzhůru dnes akcie odepisují necelé 2 % a jsou tedy zpátky na úrovni pátečního rána.

General Electric/Baker Hughes Incorporated

Vlna obřích fúzí a akvizic pokračuje s oznámením o spojení General Electric (dále jen GE) a jeho divize Oil & Gas s Baker Hughes Incorporated. Oznámená hodnota transakce je 30 mld. USD, přičemž přibližně 20 mld. USD bude GE financovat pomocí úvěrů. Aby částečně snížil vystavení riziku, měl by GE v Baker Hughes vlastnit 62,5 %, a nejedná se tedy o kompletní akvizici. S kombinovanými ročními tržbami ve výši 32 mld. USD by se tím vytvořila dvojka na trhu poskytování služeb pro dobývání ropy a zemního plynu. Jak jsme mohli vidět ve výsledcích GE za 3Q16, publikovaných před několika dny, tržby plynoucí z této divize nezažívají nejlepší období (náš denní přehled ZDE). Divize obnovitelných zdrojů dokonce tradiční energetické divizi šlape na paty.

Cílem GE je integrace obou společností do jednoho velkého portfolia služeb, výroby zařízení a poskytování technologického know-how. Integrace těchto služeb a nižší náklady by měly rozšířit klientskou bázi a do roku 2018 přidat pro GE 4 centy na čistém zisku na akcii, do roku 2020 až 8 centů. Při hodnotě 87 centů čistého zisku na akcii za rok 2015 by se jednalo o méně než 5% růst do dvou let. Management vidí v současném oživení cen ropy a plynu příležitost. Společnosti operující v ropném průmyslu jsou pořád podceněny, nicméně sektor má ještě budoucnost, a podle managementu je tedy správný čas na akvizice. Zda-li se tato sázka vyplatí, bude záležet na pokračujících jednáních zemí OPEC, rostoucích cenách fosilních paliv a správné integraci portfolií. Zamítnutí transakce regulátorem se neočekává z důvodu mírně odlišného zaměření obou společností. V návaznosti na oznámení akcie GE mírně posílily o 0,4 %, zatímco akcie Baker Hughes odepisují 3,5 %.

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688