TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  27.10.2016 08:49:36

Peroutka byl fascinován Hitlerem jako králík kobrou, tvrdí Ovčáček


Mluvčí prezidenta republiky ještě nikdy v historii České republiky nebyl v takovém zájmu médií jako Jiří Ovčáček. Ten čtenářům TN.cz odpovídal nejen na dotazy ohledně společenského dění, ale nechal nahlédnout také do soukromí svého i prezidenta Zemana.

Čtenáři se hodně ptali na to, co bude Ovčáček dělat, až prezident Zeman ve funkci skončí. Že by se vrátil k profesi novináře, odmítl, stejně tak se nechce angažovat v politice. A jestli by přijal funkci tiskového mluvčího Michala Horáčka, pokud by se stal prezidentem a tento post mu nabídl? "Mohu Vás ujistit, že pan Horáček by mi takovou funkci nenabídl. Už teď o mně příliš hezky nemluví, když jsem odhalil jeho karty a poukázal, že si ve své podstatě 28.10. na Staroměstském náměstí zahájí kampaň," odpověděl Ovčáček.

Úkolem prezidentského mluvčího ale není pouze prezentovat názory hlavy státu, ale také jeho nejbližších. Čtenáře totiž zajímalo, co si o dění kolem prezidenta myslí jeho manželka. "Zdá se mi, že je zhnusená, nebo to jen tak vypadá? Myslím zhnusená z manžela svého," ptal se Petr. "To se Vám zřejmě zdálo v nějakém snu," reagoval pohotově mluvčí.   

Řeč se ale stočila i ke kauze Peroutka, jehož článek "Hitler je gentleman" dlouhé měsíce Ovčáček hledal v archivech. "Pan prezident památku F. Peroutky nezneuctil, ostatně i nezávislý soud uvedl, že tento novinář byl fascinován Hitlerem jako králík kobrou," ohradil se Ovčáček proti tvrzení, že se Zeman nechce omluvit za zneuctění památky Ferdinanda Peroutky. Podle soudu se má pozůstalým omluvit Česká republika, ne Zeman, s tím ale Hrad nesouhlasí a podal dovolání k Nejvyššímu soudu.

Ovčáček vyjádřil také svůj názor na to, proč novináře kauza Peroutka tolik fascinuje. "Soud poukázal na Peroutkovu fascinaci Hitlerem. Kauza Peroutka novináře dráždí právě proto, že je po něm pojmenována ona cena (novinářská cena - pozn. red.). Proto to pobouření v novinářské obci. Vlastně je to střet zájmů," myslí si.

Proč Jiří Ovčáček nedostudoval vysokou školu, na co není hrdý a jak to vlastně bylo se státním vyznamenáním pro Jiřího Bradyho? Odpovědi na otázky najdete ZDE.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688