Interierové trendy pro rok 2017: dominace zelené a kovu, pokračuje retro

Pokud se chystáte proměnit vzhled vašeho domova, můžete se už nyní inspirovat trendy, které přinese rok 2017. V příštím roce budou bytovému designu vládnout zelené odstíny, do kurzu se opět dostane vybavení v retro stylu a výraznou proměnu zaznamenají i ložnice. Seznamte se blíže s trendy nadcházející sezóny.

Od tradičních barev se v interiéru upustí

Pokud se chcete držet trendů, které přinese následující rok, věnujte se v první řadě barevnému ladění vaš í domácnosti . Prostoru byste měli prop ůjčit především nádech přírody – pro rok 2017 je zelená barva prvkem , který by v moderním interiéru neměl chybět. Odvážnější z vás mohou do zelených tónů zahalit celé stěny či větší plochy nábytku, skvěle budou vypadat i na doplňcích nebo menším vybavení. „Od tradičních barev nábytku, jako je přírodní dřevo či standardizovaná textilie, se pomalu upouští. Lidé vnímají moderní trendy a poptávka po nábytku nevšedních barev roste. Například postel v zeleném zbarvení se může stát novou dominantou ložnice, jídelní židle se zelenými vzory zase rozjasní kuchyň, uvádí  Petra Triščíková  z největšího tuzemského e-shopu s nábytkem MT nábytek, který má v nabídce nábytek v moderním barevném ladění.

Kromě zelené bude podle prestižního magazínu Elle Decor nastávající rok charakterizovat také temně modrá a minerálně šedivá , která nejlépe vynikne v podobě doplňků, či pastelově růžová. Ta vytvoří ideální kombinaci s decentními šedými odstíny. Odvážná žlutá barva zase rozzáří místnost v podobě drobnějšího nábytku, jako je například samostatný odkládací stolek, nebo jako součást většího vybavení, například v podobě lemu postele či komody.

Terakota a korek na stěnách navodí teplo domova

Kromě barevných nátěrů budou v novém roce na stěnách moderní netradiční materiály, které místnostem propůjčí pocit tepla domova. Pokud chcete držet krok s trendy, poohlédněte se po terakotových obkladech. Jejich rustikální vzhled vdechne život i do nejchladnějších prostor. Využijte je například v koupelně, obývacím pokoji, ložnici nebo kuchyni. Vaše bydlení díky nim získá zcela novou atmosféru.

Návrat hlásí i korek, který do této doby našel spíše praktické než dekorativní uplatnění. V roce 2017 se však zařadí po bok největších trendů bytového interiér u a získá punc vysoké elegance . Odborníci predikují, že jím budou pokryté především stěny domácností. Nejen esteticky, ale i prakticky poslouží například v domácích pracovnách. Kromě zútulnění prostoru jej můžete využívat také jako nástěnku na důležité poznámky.

Do ložnic se vrací velké postele, které kombinují pohodlí i design

Proměna čeká i ložnice, kde se do centra zájmu opět dostává vzhled postele. Zatímco v posledních letech byla hlavním požadavkem praktičnost, v roce 2017 se opět vrací kromě pohodlí také design a elegance. Postel přestává být pouze pomůckou ke spánku a stává se výrazným doplňkem.

Řeč je totiž o rozměrných a měkkých postelích, které garantují maximální komfort a odpočinek . Do ložnice v roce 2017 vybírejte výrazné designové postele s kvalitní matrací , která se přizpůsobí vašemu tělu. Pokud máte dostatek prostoru, zvolte raději postel o šířce 180 centimetrů. Trendy navíc zůstávají i čalouněné postele s prošíváním, vyrobené z prvotřídních materiálů. Futuristickou atmosféru vytvoří například postele s integrovaným LED osvětlením, přibližuje  Petra Triščíková  z e-shopu s nábytkem  MT nábytek.

Vintage i retro styl vynikne v kontrastu s modernou

Pokud vlastníte předměty, které si zachovaly punc dávných dob, máte vy hráno. Trendy roku 2017 totiž dáva jí opět šanci oblíbenému stylu vintage. Důležité je, aby mělo dané vybavení charakter a neslo v sobě osobitý příběh. Rozmanité textury navíc vtisknou prostoru jedinečný nádech pohodlí domova.

Retro styl se vrací

Podobnou atmosféru navodí také retro nábytek. Ten na jedné straně vynikne v ostré konfrontaci s dnešním světem moderních technologií, na druhé straně s nimi vytvoří harmonickou rovnováhu. „Na starý televizní stolek postavte LED televizor a vedle kožené pohovky umístěte křeslo z 80. let. Kontrastem získá prostor osobitý design . Pokud však nemáte staré kusy nábytku k dispozici, jsou v dnešní době na trhu dostupné věrné retro kousky, kterými svoje bydlení vyladíte do detailů, doporučuje  Petra Triščíková  z e-shopu s nábytkem MT nábytek.

Směs kovů hraje prim, nerez se oblékne do černé

V oblasti doplňků budou dominovat především kombinace různých druhů kovu. Nebojte se propojit chladné a teplé kovy, třeba zlato se stříbrem, a přidat k nim i kousek neutrálního kovového příslušenství, jako třeba železo či bronz. Moderní trendy stále počítají i s nerezovými doplňky, tentokrát však v neotřelém černém ladění. Černý nerez je uhlazený, trendy a dá se zkombinovat s kterýmkoliv dalším dekorem. K vidění bude hlavně v kuchyních a prádelnách, ale stále častěji i v dalších místnostech domova.




Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry