Jana Brožková (Bydlet.cz)
Bydlení  |  10.10.2016 21:32:00

Město Hostinné chce revitalizovat Labský mlýn a další dva objekty

Česká spořitelna pomáhá městu Hostinné nalézt spolehlivého partnera, který by se podílel na obnově několika nevyužívaných a chátrajících nemovitostí. Potenciální partner může být developer či investor, který si vybranou nemovitost buď koupí, nebo dlouhodobě pronajme.

Česká spořitelna jako finanční poradce města Hostinné hledá investora nebo provozovatele, který Labský mlýn s kotelnou, areál bývalé slévárny a objekt bývalé ZŠ Sluneční revitalizuje a smysluplně využije. „Vzhledem k významu objektů je město připraveno se na potřebných investicích finančně podílet a budoucího partnera města i v budoucnu podporovat,“ řekla Dagmar Sahánková, starostka města Hostinné.

Město Hostinné chce revitalizovat Labský mlýn

Labský mlýn s kotelnou

Areál Labského mlýna s kotelnou se nachází v samotném centru města v blízkosti řeky Labe. Celková výměra nadzemních podlaží objektu je dle architektonické studie 4 746 m2. Využití budov pro potřeby papírny bylo ukončeno v 70. letech 20. století. Kromě administrativního křídla, které funguje jako ubytovna, je budova ve špatném technickém stavu. Náklady na rekonstrukci byly v architektonické studii areálu vyčísleny na přibližně 100 mil. . Objekt není památkově chráněný, nachází se však v městské památkové zóně v blízkosti náměstí a kostela. Areál je dobře přístupný z místních komunikací.

Labský mlýn byl původně zámek z 16. století, který byl na počátku 19. století přestavěn na průmyslový objekt – papírnu. Bývalý průmyslový areál tvoří uzavřený celek s nádvořím, v jeho západní části bylo přistavěno administrativní křídlo.

Areál bývalé slévárny

Areál bývalé slévárny o rozloze 2,25 ha je umístěn v ulici Slévárenská v těsném sousedství vlakového nádraží nedaleko centra města. Budovy v areálu pochází z počátku 20. století a dlouhou dobu plnily svou funkci. V současnosti jsou většinou dožilé a očekává se jejich demolice – všechny objekty mají platný demoliční výměr. Náklady na demolici jsou odhadovány ve výši 10 mil. . V areálu nebyla zjištěná závažná ekologická zátěž, jeho část je však znečištěna ropou. Areál je přístupný z nádražní ulice – nová výstavba pravděpodobně bude vyžadovat úpravy dopravního napojení. Územní plán stanovuje využití území jako výrobní a skladovací prostory.

Historie továrny sahá do roku 1880, kdy ji založila firma Paschke & Lüsse. Na začátku 20. století už v ní pracovalo 140 zaměstnanců. Po znárodnění se továrna stala součástí národního podniku TOS Rakovník, závod Hostinné. Slévárna zde fungovala do roku 2011.

Objekt bývalé ZŠ Sluneční

Objekt Základní školy se nachází na východním okraji Hostinného v ulici Sluneční nedaleko centra města. Celkové výměry nadzemních podlaží dle architektonické studie počítající s přístavbou objektu činí 1 112 m2. Do poloviny roku 2016 byla škola určena pro děti se všemi stupni mentálního postižení, s kombinovanými vadami a s autismem. Předpokládaná doba výstavby je počátek 20. století. – původně budova sloužila jako internátní škola. Modernizace a údržba byly prováděny průběžně, objekt je tedy ve velmi dobrém technickém stavu. V budově se nacházejí původní učebny, jídelna, kuchyně a odpovídající sociální zázemí. K objektu patří také relativně rozsáhlý pozemek se zahradou, který umožňuje rozšíření objektu nejen o nástavbu, ale i přístavbu dalšího křídla.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář








Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688