Ekonomický deník (Ekonomický deník)
Investice  |  05.10.2016 09:00:48

FOR ARCH navštívily desítky tisíc lidí, představily se stovky vystavovatelů z ČR i ze zahraničí

 

Na letošním mezinárodním stavebním veletrhu FOR ARCH, který se konal v areálu PVA EXPO PRAHA ve dnech 20. až 24. září, se představilo celkem 841 vystavovatelů, z toho 67 zahraničních z 15 zemí světa. Spolu se souběžně probíhajícími veletrhy FOR STAV, FOR THERM, FOR WOOD a BAZÉNY, SAUNY & SPA navštívilo areál přes 71 tisíc lidí, kteří obdivovali skvělé složení vystavovatelů, včetně oborových špiček, a také bohatý doprovodný program konferencí, přednášek a B2B jednání. V mnoha případech byla na jednotlivých akcích zaznamenána rekordní účast, což jen dokazuje pokračující velký zájem odborníků i laické veřejnosti o oblast stavebnictví.

 

Veletrh byl slavnostně zahájen konferencí za účasti tří ministrů

 

Veletrh FOR ARCH byl letos slavnostně zahájen největší KONFERENCÍ ŘEDITELŮ PROJEKTOVÝCH SPOLEČNOSTÍ, na které vystoupil ministr financí Andrej Babiš, ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová a ministr životního prostředí Richard Brabec. Rekordní počet zájemců přilákal také čtvrtý ročník dvoustranných obchodních jednání s mezinárodní účastí MATCHMAKING BUSINESS MEETINGS. Akce se zúčastnilo 64 českých a 57 zahraničních firem ze stavebních a přidružených oborů, z toho 20 německých, 13 slovinských, 13 polských a dále společnosti italské, španělské a letos poprvé i firmy ze zámoří – z Indonésie, Koreje a USA. Dalším zajímavým bodem bohatého programu byla konference POŽÁRNÍ BEZPEČNOST STAVEB, jejímž cílem bylo umožnit zástupcům odborné i laické veřejnosti seznámit se s trendy a postřehy z reálné praxe požární bezpečnosti. Velký zájem projevili návštěvníci během závěrečného dne veletrhu FOR ARCH 2016 také o konferenci projektu SVÉPOMOCÍ zabývající se tématem stavby pasivního cihlového domu krok za krokem.

 

Svá portfolia představily dlouhodobé oborové špičky i úspěšní nováčci

 

Mezi vystavovateli se již tradičně objevily špičky svých oborů. Ve stavební části tak mohli zájemci vidět expozice firem  HELUZ, YTONG, Saint Gobain – Divize Rigips, BEST a Prefa Brno. Velkou pozornost přilákala svými výrobky také řada nováčků jako PRESBETON Nova, Franken Maxit, Koelner, Prefa Alluminiumprodukte, CS BETON a firma Schiedel, která se představila svým integrovaným komínovým systémem a získala čestné uznání v soutěži GRAND PRIX o nejlepší exponát. Zájemci o elektroinstalace, inteligentní bydlení a osvětlovací techniky si v sekci ELEKTRO nenechali ujít produkty oborových lídrů – společností ABB, K&V ELEKTRO, Teco a ELKOV elektro. K vidění byly také nejnovější systémy otvorových výplní a stínící techniky od společností Hörmann, LOMAX, ISOTRA, PILECKÝ, VETOS, SAPELI a SULKO. Na souběžném veletrhu FOR THERM zaznamenaly velký zájem portfolia společností Klastr česká peleta, ATMOS, Regulus, Vaillant, IVAR CS, Bosch Termotechnika – divize Buderus, Dakon a Junkers, FENIX, KORADO ROMOTOP a HAAS+SOHN, nabízející vše pro vytápění, včetně horkých novinek z oblasti kotlů, krbů, tepelných čerpadel a rekuperačních jednotek. Velkou popularitu si na FOR WOOD získaly i nejnovější nabídky dřevostaveb ASOCIACE DODAVATELŮ MONTOVANÝCH DOMŮ, ale také od firem RD Rýmařov, HAAS FERTIGBAU CHANOVICE, ATRIUM, DOMY D.N.E.S. a GOOPAN BUILDING. Podobně zaujaly vystavované exponáty z oblasti bazénů a wellness zařízení od firem ALUKOV, BERNDORF BÄDERBAU, Bazény Desjoyaux, Bazény – Brandejský, AQUAMARINE SPA, HANSCRAFT na souběžném veletrhu BAZÉNY, SAUNY & SPA.

 

Představil se nový obor veletrhu FOR ARCH

Velkou novinkou pro další ročník FOR ARCHu, který se uskuteční od 19. do 23. září 2017, je nový obor zabývající se aktuálními trendy a technologiemi v oblasti zabezpečovací techniky, systémů ochrany budov, bezpečnostními službami a v neposlední řadě také stále více aktuální IT a kybernetickou ochranou. Dosavadní souběžné veletrhy FOR STAV, FOR THERM, FOR WOOD a BAZÉNY, SAUNY & SPA se navíc v příštím roce sjednotí a stanou se pod hlavičkou FOR ARCH součástí jednoho celku. Již nyní se také můžete těšit na zbrusu nové dvoudenní Technologické fórum, které vznikne ve spolupráci s portálem TZB-info  a bude projektantům a architektům prezentovat nejnovější technologie a produkty.


Ekonomický deník přináší zpravodajství, analýzy a komentáře ze světa ekonomiky a technologií.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688