Patria (Patria Finance)
Investice  |  04.10.2016 13:30:40

Facebook spustí bazar Marketplace

Každý měsíc si mezi sebou až 450 miliónů uživatelů sociální sítě Facebook skrze tzv. „skupiny“ smluví obchody. Prodávají a vyměňují si všechno od jízdních kol až po známky. Americký gigant se toho pokusí využít a obchodování mezi uživateli usnadní novou funkcí Facebook Marketplace, která by měla sloužit jako jakýsi internetový bazar, kde budou uživatelé své zboží „vystavovat“.

Funkce bude v příštích dnech spuštěna jako mobilní aplikace a v několika dalších měsících se má objevit i její desktopová verze. V první fázi bude určena uživatelům v USA, Británii, Austrálii a na Novém Zélandě. Nabídku zboží půjde filtrovat podle ceny, kategorie, ale i lokace, kde se prodávající nachází. Služba bude určená uživatelům nad 18 let.

Facebook chce prodávající a kupující pouze spojovat, ale už nebude zprostředkovávat transakci a předání zboží. To bude čistě na dohodě uživatelů. Alespoň prozatím Facebook neplánuje novou službu zpoplatňovat.

Vzniká tak nová konkurence už existujícím službám eBay, Gumtree a Craiglist, které jsou populární hlavně na Západě. Uživatelé těchto sítí zpravidla už tak tráví velkou část svého času online na Facebooku, který by jich tak mohl spoustu přebrat.

Podle serveru Wired je také výhoda Facebooku v tom, že zde lidé vystupují se skutečnými identitami a ne anonymně, což zvyšuje důvěryhodnost nabídek zboží. Magazín také podotýká, že Facebook toho o svých uživatelích hodně ví – kromě informací, které o sobě uživatelé sami poskytnou, se o nich dá mnoho odhadnout podle toho, jaká se jim například líbí hudba, kam chodily do školy, atd. Facebook by tak mohl časem službu Marketplace úspěšně využít k reklamním účelům.

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688