Tradiční textilní řemeslo, přírodní materiály: těch, co je upřednostňují přibývá

Tradiční textilní řemeslo

Tradiční textilní řemeslo, přírodní materiály, originalita a dlouhá životnost. Lidí, kteří se již nechtějí obklopovat umělými věcmi přibývá. Stále častěji dáváme přednost přírodními materiálům a poctivé práci. Chceme nádherné, nezávadné věci, které nám vydrží řadu let, mají nadčasový design a přesně odpovídají našemu vkusu.

Takové jsou textilie z dílny výtvarnice Kateřiny Soukupové. Kateřina vytváří ručně tkané koberce, vlněné deky, ubrusy, prostírání nebo povlečení s nezaměnitelným rukopisem. Pracuje pouze s kvalitními přírodními materiály, jako je vlna, len nebo bavlna. Každý produkt je originálem, který se vyznačuje příjemným komfortem pro majitele. „Často tvořím na základě konkrétního přání zákazníka takže, koberec, deka nebo povlečení jsou přímo na míru a skvěle padnou do interiéru,“ říká Kateřina Soukupová.

Originální piknikové deky letos patří mezi tzv. „must to have“ doplňky. Bez obav je můžete na piknik sbalit i nyní, v období babího léta, kdy je zem chladnější. Prakticky a zároveň elegantně je sbalíte pomocí kožených řemínků. Piknikové deky jsou tkány v malých sériích, jedinečných vzorech a barevných variantách.

Neméně zajímavé jsou i další práce Kateřiny, která svůj výtvarný talent uplatňuje při tvorbě textilních dekorací pro film a reklamu. Její práce se objevují v dílech tuzemských i zahraničních filmů a seriálů, jako například Children of Dune, Letopisy Narnie, Mission Impossible, Child 44, Terapie, Příběhy obyčejného šílenství, Přístav nebo Vyprávěj.


 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky