Patria (Patria Finance)
Investice  |  26.09.2016 17:58:31

Summary: Deutsche Bank, Lanxess, Pfizer

Evropa:

Velice špatný začátek týdne má za sebou Deutsche Bank. Během víkendu se objevily zprávy, že Angela Merkelová se bude distancovat od problémů vlajkové lodě německého bankovnictví a rozhodně nebude banku zachraňovat. I když se neví jistě, zda kancléřka něco takového opravdu prohlásila, akcie Deutsche Bank se ráno propadly o 6 % a zamířily tak k ceně 10,5 EUR. Na druhou stranu, je velice nepravděpodobné, že by německá vláda pomoc bance neschválila ani v případě, že by šlo vážně do tuhého. Deutsche Bank je systémově důležitá banka nejen pro Německo ale taky pro Evropu jako takovou. K údajnému výroku se negativně vyjádřil také CEO John Cryan, který popřel, že by Deutsche Bank potřebovala od německé vlády jakoukoliv pomoc.           

Jednou z mála světlých výjimek evropských trhů dnes byla německá chemická společnost Lanxess, když oznámila akvizici americké chemické firmy Chemtura za 2,7 mld. USD. Při ceně 33,5 USD za akcii nabídka představuje 19% prémii. Transakce již byla schválená oběma společnostmi. Lanxess, největší světový výrobce syntetické gumy, se akvizicí snaží diverzifikovat své portfolio, které je úzce navázáno na automobilový průmysl. Nově se chce soustředit na výrobu vysoce specializovaných chemikálií jako ingredience do léčiv a pesticidů, stavební barviva, chemikálie pro čištění vody apod. Dle UBS představuje násobek 10x EBITDA adekvátní cenu a transakce není předražená jako mnohé jiné za poslední měsíce (nabídka Bayer AG při koupi Monsanto měla násobek 16x EBITDA). Lanxess od rána posiluje o 8 % na cenu 52,5 EUR (tržní konsensus pro cílovou cenu je 51,2 EUR).

USA:

Farmaceutická společnost Pfizer dnes oficiálně upustila od záměru rozdělit společnost na dvě separátní divize – patentovaná léčiva a generika. Dle původního plánu měly vzniknout dvě úplně oddělené společnosti, jelikož divize patentovaných léčiv vykazuje dlouhodobě rostoucí prodeje, zatímco divize generik dlouhodobě trpí poklesem. Pfizer od rozštěpení odstoupil po důkladné analýze, která neprokázala žádnou přidanou hodnotu, kterou by proces rozdělení generoval pro akcionáře. Zdá se tedy, že společnost bude pokračovat ve svém zaužívaném modelu, který zahrnuje další akvizice a udržování stálého přísunu nových produktů na trh. Akcie Pfizer dnes odepsaly 1,4 % a dostaly se na cenu 33,8 USD při cílové ceně 35,56 USD.        

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Pá   9:38  Noční útok Izraele poslal futures na S&P500 pod 5000 bodů Research (Česká spořitelna)
Pá   9:34  Ranní okénko - Aktualizovaná prognóza na Fed a kurz EUR/USD Raiffeisenbank a.s. (Raiffeisenbank a.s.)
Pá   9:25  Geopolitika: Izrael provedl odvetný útok na Írán Research (J&T BANKA)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688