Pražské Holešovice lákají nové nájemce, hlavně vývojáře a programátory

Praha, Rosmarin Business Center 3000 čtverečných metrů obsadili od začátku roku noví nájemci v holešovickém Rosmarin Business Center. Poptávku tvoří zejména společnosti z IT byznysu, jemuž se v poslední době nebývale daří. Dokazuje to i expanze několika firem z tohoto odvětví, působících v Rosmarinu již delší čas. Mezi nové nájemce ze sektoru ICT patří společnosti jako Formica Group, Magexo nebo operátor Lítačka/Opencard.

Potvrzuje se tak trend, který je v Holešovicích patrný už několik let. Po firmách z kreativního průmyslu jako designová a grafická studia, reklamní agentury, filmové produkce nebo architektonické ateliéry míří do této pražské čtvrti právě vývojáři a programátoři, včetně velkých technologických společností nebo firem z oblasti e-commerce.

Spektrum nových nájemců v Rosmarinu navíc ukazuje na to, že poptávka pochází především od společností, které již na Praze 7 působí a hledají nové, moderní prostory pro rozšiřující se tým. "To lze označit určitě za velké specifikum Holešovic. Je patrné, že kreativní a IT firmy se zde cítí dobře, což je dáno i skvělou a originální nabídkou volnočasových aktivit.", vysvětluje Lucie Němečková ze společnosti Cushman & Wakefield, která má správu Rosmarin Business Center na starosti.

Množství kaváren, restaurací, klubů, divadel, galerií nebo designových a módních showroomů ve spojení s dopravní dostupností, možností parkingu a velmi vstřícného nájemného je pro nájemce důležitým argumentem pro zvolení lokality s kancelářskými prostory. V případě Rosmarinu jsou tyto bonusy navíc umocněny tím, že řadu služeb najdou zájemci přímo v objektu. Velmi vyhledávanými jsou poštovní podatelna, vyhlášená kantýna, kolárna, notář nebo venkovní terasy.

"Fenoménem se stala naše Tančírna, která díky zájmu dále expanduje, čítá již tři taneční sály, a rozšířila služby i o dětský koutek a kavárnu s barem. Vedle toho se bude rozšiřovat i místní fitness centrum. Právě pro sport a pohyb, včetně běhání a jízdy na kole, jsou Holešovice naprosto ideální. Není proto překvapením, že zájem o pronájem v Rosmarinu mají i společnosti, jejichž majitelé nebo management patří mezi holešovické rezidenty a k této části Prahy mají citové pouto," doplňuje Ivona Prokešová, která má na starosti marketing Rosmarinu. Vedle administrativních prostor nabízí Rosmarin Business Center také prodejní a skladovací plochy.

Dalším trendem, pozorovatelným na realizované poptávce firem, je obliba mezi státními organizacemi, úřady a dalšími veřejnými institucemi. Téměř 800 m2 si v Rosmarinu pronajal Výzkumný ústav práce a sociálních věcí, jenž zde zřídí i knihovnu pro odbornou veřejnost. Doplnil tak podobné nájemce jako je ČEPRO nebo ČD-Telematika.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy