Největší bytový dům v Česku zkolaudován, je výjimečný

Sedm set bytů na jedné adrese, v pětipodlažním podstavci a pěti 18podlažních věžích, se zelení na unikátních střešních zahradách, soukromým vnitroblokem a nonstop recepcí s dohledem nad bezpečností. To všechno, a ještě mnohem víc, je Residence Garden Towers na pražském Žižkově.  Největší rezidenční stavba v Česku právě získala kolaudační rozhodnutí. První majitelé bytů se tak mohou začít stěhovat.

Čekají na ně nejen jejich luxusní byty, ale také služby, které zatím v Česku v bytových projektech nejsou zcela běžné. „Snažili jsme se Residenci Garden Towers koncipovat tak, aby nabídla nejen atraktivní a luxusní bydlení pro rodiny i jednotlivce, ale zajistila také celý komplex služeb, jež jsou dnes standardem u moderního bydlení v západní Evropě,“ řekl šéf Central Group Dušan Kunovský.

Předností Residence Garden Towers je výhled

Jednou z předností Residence Garden Towers je bezpochyby famózní výhled

Evropské služby v Česku

Samozřejmostí je vysoký standard provedení luxusních bytů s dřevěnými podlahami, hliníkovými velkoplošnými okny, designovým skleněným zábradlím nebo třeba klimatizací v bytech v horních podlažích. Součástí projektu bude také nonstop recepce s bezpečnostním kamerovým systémem. Recepční budou dohlížet na bezpečnost a pořádek v domě, s obyvateli budou komunikovat v češtině i v angličtině, budou pro ně přebírat zásilky, majitelům bytů budou ohlašovat návštěvy, zajistí také obsluhu parkoviště pro hosty. Vycvičeni budou ale i v poskytnutí první pomoci a k ruce budou mít pro krajní případ i defibrilátor. Díky velkému počtu bytů a vysoké vyprodanosti se cena všech těchto služeb dostala na příznivou úroveň, u menších bytů na zhruba 200 korun měsíčně. 

Součástí stavby jsou tři komerční prostory. Majitelé bytů tak budou moci v podstatě „suchou“ nohou zajít do restaurace, či kavárny nebo si nakoupit potraviny. Pro Central Group je úroveň nabízených služeb velmi důležitá, a proto si společnost komerční prostory ponechá ve vlastnictví a nabízí je pouze k pronájmu provozovatelům osvědčených restauračních konceptů nebo prověřených obchodních řetězců. Součástí stavby je také nové dětské hřiště.

Většina bytů již je vyprodána

Z nabízených bytů je aktuálně skoro 90 procent vyprodáno. Byty v Residenci Garden Towers začal Central Group nabízet před dvěma lety. Projekt tehdy způsobil cenovou revoluci. Do té doby totiž luxusní bydlení v centru představovaly jen ojedinělé malé projekty či rekonstrukce stávajících bytových domů. Residence Garden Towers se ale stala první velkou luxusní novostavbou v širším centru. Díky většímu množství bytů se podařilo dosáhnout velmi příznivých cen a luxusní bydlení v centru se tak otevřelo daleko širším příjmovým vrstvám. Do té doby bylo nové bydlení jen pár minut od Václavského náměstí vyhrazeno úzké skupině lidí s nejvyššími příjmy.

 


Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Stavba, nejlépe hodnocené fotografie



Články Stavba