Letní tip: Grilovaná chobotnice na rukolovém salátu

Ingredience (5 až 6 osob):

 1 chobotnice
 olivový olej
 balzamikový ocet
 balzamiková redukce
 mořská sůl
 bílý pepř
 rukola
 cherry rajčata

 šťáva z čerstvých limetek

 

Postup:

 

Chobotnici očistěte a omyjte ve vodě. Celou ji dejte vařit do většího hrnce do osolené vody, trvá to 40 až 60 minut. Během vaření chobotnice si připravte marinádu na naložení chobotnice. Na 1 polévkovou lžíci oleje dejte 2 polévkové lžíce balzamikového octa, připravte si dost marinády na potření chobotnice. Marinádu dochuťte solí a pepřem a promíchejte. Uvařenou chobotnici nakrájejte na kousky, naporcujte si chapadla i hlavu a naložte do marinády alespoň na 1 hodinu, ideálně přes noc. Chobotnici pak grilujte.
Na rukolový salát si připravte marinádu z olivového oleje a limetkové šťávy. Na 1 lžíci oleje přidejte 1 lžíci limetkové šťávy. Marinádu důkladně promíchejte a vložte do ní opranou rukolu.
Na talíře naservírujte rukolový salát, přidejte cherry rajčata a kousky chobotnice. Vše dochuťte balzamikovou redukcí.
Dobrou chuť!

o NATURHOUSE:    

NATURHOUSE je celosvětová síť výživových poraden s vedoucím postavením v České republice, na Slovensku i v zahraničí. Koncept byl založen v roce 1992 ve Španělsku a nyní provozuje na 2.000 výživových poraden ve 40 zemích světa. Přidaná hodnota konceptu tkví v osobním výživovém poradenství zdarma, dlouhodobé práci s klientem a širokém sortimentu exkluzivních produktů. Více než 5.500.000 osob dosáhly díky NATURHOUSE svého cíle snížit a kontrolovat svou váhu. V současné chvíli působí na českém trhu více než 70 poboček, které jsou ve valné většině provozovány samostatnými podnikateli – franchisanty. První pobočka byla otevřena společností REDUCCIA, s.r.o. v roce 2008.

 

Více informací na: www.naturhouse-cz.cz

 

 


Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Zavařování a vaření