Jiřina Kavková (Bydlet.cz)
Dům a stavba  |  22.08.2016 09:32:15REKLAMA

Kvalitní postel z masivního dřeva je dlouhodobou investicí

Pokud pořizujete nábytek do ložnice, jedním z rozhodnutí je to, z jakého materiálu bude. Postel může být třeba čalouněná, kovová, ale nejčastěji se nakupují postele v provedení lamino (imitace dřeva) nebo z masivního dřeva. Z dlouhodobého hlediska je ideální volbou masivní dřevo. K hlavním přednostem dřeva patří zdravotní nezávadnost, bytelnost a právě dlouhá životnost. Díky jedinečné struktuře dřeva je každý kus masivního nábytku originál. Přírodní dřevo významně dotváří mikroklima interiéru, dodá prostoru na útulnosti a v ložnici podpoří příjemný spánek. Má i prokázaný pozitivní vliv na lidskou psychiku.

K nejoblíbenějším dřevinám pro výrobu postelí patří dlouhodobě buk – jak klasický, tak i „barevnější“ jádrový. Oblibě se těší jak přírodní provedení, tak i různé barevné odstíny. Dříve oblíbené červenější odstíny imitující třešeň nebo olši dnes nahrazují tlumenější odstíny například ve stylu ořechu, kávy nebo odstíny s nádechem do šedé. Stálicí je nadčasová bílá, která v interiéru dovolí kombinace s dalšími barvami. Další velmi oblíbenou dřevinou je dub, který se opět vrací do módy. Masivní dub je oblíbený pro své krásné odstíny, strukturu, tvrdost, odolnost a velmi dlouhou životnost. Můžete si dopřát i trochu exotiky a pořídit si postel např. z malajského dubu.  

Postel z masivu od JMP

Nejen do dětských pokojů pak můžete pořídit postele a nábytek z měkčích dřevin, jako je poměrně rozšířený smrk nebo borovice. I tyto dřeviny jsou krásné a jsou zpravidla i výhodnější z hlediska ceny.

V JMP Studiích zdravého spaní najdete širokou nabídku postelí i kompletních ložnic z masivního dřeva. Zákazníci v poslední době často poptávají postele vyšší lehací plochou nebo s vyšším čelem u hlavy. Postel by zkrátka měla být dominantou ložnice, i když je samozřejmě vždy třeba vzít v úvahu velikost daného prostoru. Proto mají některé postele i subtilnější konstrukce vhodné právě do menších prostor. A pokud je opravdu málo místa, tak lze i trvalé spaní řešit pomocí kvalitní rozkládací postele – a opět můžete pořídit bytelnou, která je vyrobena z masivního dřeva.

Využijte aktuální akční nabídku na vybrané typy postelí a ložnic.

JMP Studio zdravého spaní®

www.loznice.cz

 

 

 

 

 

 






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688