Patria (Patria Finance)
Akcie v ČR  |  18.08.2016 17:06:22

Zelenou náladu pražské burze kazil pád akcií ČEZ


Pražská burza ve čtvrtek kolísala okolo středečního závěru. Do zelena se zbarvily všechny tituly vyjma ČEZu, jehož ztráty domácí index stahovaly do záporu. Index PX nakonec na mírně nadprůměrném objemu obchodů 0,663 miliardy zavřel na zelené nule na 850,98 bodu.

Pražské finanční tituly ve čtvrtek obchodovaly v zelených číslech. Moneta Money Bank zavřela s půlprocentním ziskem na 75,95 . Komerční banka na objemu obchodů, který přesáhl 0,2 mld. , ukončila obchodování taktéž o 0,5 procenta výše na 826,40 . Rakouská Erste se dočkala zvýšení cílové ceny analytiky Morgan Stanley z 33 na 35 EUR s doporučením „overweight“. Titul ukončil obchodování se ziskem 0,2 procenta na 657,30 . Pojišťovna VIG ve čtvrtek zaznamenala z finančního sektoru největší procentní zisk, připsala 1,4 procenta na 463,40 .

Pád akcií energetického giganta ČEZ ovšem znemožnil pražskému indexu výraznější růst. Pokles cen uhlí a elektřiny ve čtvrtek poslal cenu akcií ČEZu o 2,6 procenta níže 426,50 .

Unipetrol před koncem obchodování oznámil dokončení opravy etylenové jednotky v Záluží za 4 miliardy korun. Etylenová jednotka prochází závěrečnými tlakovými zkouškami před obnovením provozu, obnovení výroby v běžném režimu se čeká na konci října. Akcie Unipetrolu zavřely se ziskem 0,1 procenta na 175 .

Akcie O2 obchodování ukončily o 1,6 procenta výše na 235 . Defenzivní tituly obchodovaly shodně v zeleném teritoriu. Výrobce netkaných textilií Pegas připsal 0,8 procenta na 801 . Tabák před pátečním zveřejněním hospodářských výsledků za první polovinu letošního roku přidal 1,4 procenta na 13099 . CETV ukončila obchodování o 0,6 procenta výše na 57,95 .

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688