Barbora Dlabáčková (MasterCard)
Obchod a služby  |  15.08.2016 11:29:14

Nakupovat jednoduše a pohodlně pomocí MasterPass: K nezaplacení!

Globální platební služba MasterPass za pár měsíců oslaví další úspěšný rok na českém trhu. O tom, že je druhý rok ještě lepším svědčí kromě neustále se rozrůstající akceptační sítě obchodních partnerů zejména rapidní nárůst počtu i objemu transakcí uskutečněných pomocí platebního tlačítka MasterPass. Z průzkumu[1] společnosti Mastercard vyplývá, že skoro každý Čech má nějakou zkušenost s nákupy online. Téměř polovina lidí (40 %) přitom uvedla, že si produkty a služby zajišťuje přes internet velmi často. S MasterPass mohou lidé nakoupit elektroniku, oblečení a módní doplňky, domácí spotřebiče, kosmetiku, ale také třeba lístek na vlak, autobus nebo vstupenku do divadla, občerstvení na stadiónu nebo v restauraci. Vše rychle z pohodlí domova nebo prostřednictvím svého mobilního telefonu, např. cestou na zmiňovaný vlak či autobus. Platební služba MasterPass je součástí dalších inovativních řešení.

Do skupiny obchodníků, již na českém trhu poskytují službu MasterPass, se zapojila již řada klíčových společností a organizací, mezi nimiž lze zmínit např. České dráhy, Student Agency, Alza nebo Národní divadlo. Společnosti podpořily spuštění služby MasterPass na svých internetových stránkách různými typy kampaní, v rámci níž mohli zákazníci využít zajímavých nabídek a slev. V současné době je do programu zapojeno téměř 8 000 obchodníků v ČR i SR a jejich počet se bude i nadále zvyšovat. Velký zájem ze strany zákazníků nás přesvědčil o tom, že má smysl postupně rozšiřovat akceptační síť MasterPass, a proto jsme si stanovili cíl zapojit všechny online obchodníky na českém a slovenském trhu.

Dalším milníkem bylo tedy představení služby MasterPass na Slovensku na konci loňského roku. Ještě před vánočními nákupy tak mohli nakupující na slovenském e-commerce trhu vyzkoušet novinku, kterou Mastercard zavedl ve spolupráci s ČSOB jako první bankou na Slovensku.

MasterPass je nejpohodlnější platba, která využívá digitální peněženky zákazníka stažené v mobilním telefonu. Stačí místo dobírky kliknout na tlačítko MasterPass na webu obchodníka. Všechny potřebné údaje, včetně informací o platební kartě a doručovací adrese, se bezpečně přehrají z aplikace, zákazník nemusí nic znovu vyplňovat. Sami obchodníci potvrzují, že možnost jednoduchého kliknutí na tlačítko MasterPass je pro zákazníky sympatičtější a zvyšuje i počet dokončených nákupů. Platbu   MasterPass aplikací lze využít nejen v online obchodech, ale nově také ve všech hypermarketech Globus na samoobslužných terminálech nebo terminálech Scan&Go. Velmi brzy také umožní platbu v dopravě, za parkování, v restauracích, čerpacích stanicích nebo mycích linkách.

Richard Walitza VP, Mobile Payments & Innovations, Mastercard.



[1]Průzkum byl realizován výzkumnou agenturou g82 na reprezentativním vzorku 1 007 respondentů ve věku 18+. Průzkum je realizován jednou ročně.

Logo MasterCard MasterCard (NYSE: MA) je jednička v inteligentních, pohodlných a bezpečných platbách. Provozuje nejrychlejší síť pro zpracování plateb, která propojuje spotřebitele, finanční instituce, obchodníky, vlády a podniky ve více než 210 zemích a teritoriích celého světa. Produkty a řešení společnosti MasterCard ještě více usnadňují, zabezpečují a zefektivňují každodenní obchodní činnosti – například nakupování, cestování, podnikání a hospodaření s financemi.
Více informací na: www.mastercard.com
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688