Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Akcie ve světě  |  11.08.2016 00:15:21

10. srpna: Tohle potřebujete vědět nejen o středečním obchodování na amerických burzách

Americké akcie ve středu neudržely počáteční zisky a nakonec oslabily. Dolů je táhly zejména energetické tituly, které srážel pokles cen ropy. Na devizových trzích klesal dolar. Obchodníci vzhledem k absenci klíčových statistik spíše vyčkávají na výroční schůzku centrálních bankéřů, která se bude konat na konci srpna v americkém Jackson Hole.

Dow klesl o 0,2 % na 18 495,66 bodu, širší S&P 500 odepsal 0,29 % na 2 175,49 bodu a index technologického trhu Nasdaq Composite uzavřel se ztrátou 0,4 % na 5 204,58 bodu. Index volatility VIX stoupl o 3,3 % na 12,05 bodu a výnos 10letých vládních dluhopisů USA se snížil o čtyři bazické body na 1,5074 %.

V červených číslech skončila polovina z deseti hlavních sektorů, nejvýrazněji klesly energetický sektor, odvětví zdravotní péče a finanční sektor, dařilo se naopak sektoru necyklického spotřebního zboží.

Americké akcie (10. srpna 2016)
Americké akcie (10. srpna 2016)Zdroj: Google

Objem obchodů na Wall Street byl relativně slabý. Zásadní ekonomické statistiky chyběly a sezóna zveřejňování firemních výsledků za uplynulé čtvrtletí se chýlí ke konci. Od pondělí se objemy obchodů pohybují blízko ročních minim.

Jednou z výjimek byly akcie mediální společnosti Walt Disney (+1,23 %), které zpevnily o více než procento, když reagovaly na vyšší čtvrtletní zisk firmy a oznámení investice do firmy BAM Tech pro streamování videa.

V indexu Dow ve středu nejvíce zlevnily akcie ropného obra ExxonMobil (-1,75 %), energetické společnosti Chevron (-1,16 %) a výrobce sportovního oblečení a obuvi Nike (-1,15 %). V plusu naopak skončily cenné papíry maloobchodního řetězce Wal-Mart (+1,25 %), zábavní společnosti Walt Disney (+1,23 %) nebo výrobce letecké techniky Boeing (+0,57 %).

Téměř o 13 % poskočily akcie recenzní sociální sítě Yelp (+2,84 %), která po konci úterního obchodování vykázala zisk i tržby nad odhady. V přepočtu na jednu akcii firma reportovala zisk 0,01 USD, trh čekal ztrátu sedm centů. Na úrovni tržeb vykázala firma výsledek 173,4 milionu USD nad odhadem trhu 169,8 milionu USD.

Hlavní středeční události na amerických trzích:

  • Pokud by se ve Spojených státech prezidentské volby konaly nyní a voliči by si měli vybrat mezi Hillary Clintonovou a Donaldem Trumpem, vyšla by ze souboje vítězně bývalá americká první dáma. Vyplývá to z celostátního průzkumu agentury Bloomberg. Hillary Clintonová má aktuálně na Donalda Trumpa náskok šest procentních bodů. Do preferencí ale začíná promlouvat i kandidát libertariánů, bývalý guvernér státu Nové Mexiko Gary Johnson.
  • Kanadská mediální a distribuční společnost Entertainment One, majitel populární kreslené postavičky prasátko Peppa, odmítl nabídku na převzetí od britské vysílací společnosti ITV.Ta za firmu nabízela miliardu liber (31,5 miliardy ). Správní rada kanadského podniku ve středu uvedla, že nabídka firmu podhodnocuje.
  • Donald Trump v předvolební kampani vytáhl další velké téma. Tentokrát se terčem jeho útoků stala jedněmi milovaná a jinými nenáviděná Wall Street. V rozhovoru pro Fox News Trump prohlásil, že americké akcie jsou v současném kontextu jen velkou bublinou.
  • Počet žádostí o hypotéku v týdnu do 5. srpna vzrostl o 7,1 % (předchozí týden: -3,5 %).
  • JOLTS (Job Openings and Labor Turnover Survey) v červnu 5,624 milionu (odhad: 5,588 milionu, květen: 5,5 milionu).
  • Bernstein zvýšila doporučení na akcie General Dynamics na "outperform" z "market perform", zároveň zvýšila cílovou cenu titulu na 180 ze 168 USD.
  • JPMorgan Chase snížila doporučení na akcie SunPower na "neutral" z "overweight", zároveň snížila jejich cílovou cenu na 17 z 28 USD. Dále snížila cílovou cenu akcií SolarEdge Technologies na 26 z 31 USD.

Výsledková sezóna:

 Pokračování shrnutí středečního obchodování najdete na Investičním webu.

Goldman Sachs: Akciový trh má před sebou chudé měsíce, je draho

Goldman Sachs: Akciový trh má před sebou chudé měsíce, je draho

Akciové trhy nenabídnou v následujících třech měsících žádné zajímavé zhodnocení, v Asii klesnou o 3 %, v USA o 10 %, v Japonsku o 6 % a v Evropě o 11 %. Takový výhled naservírovala přes víkend svým klientům americká investiční banka Goldman Sachs. A její hlavní argument na první pohled sedí.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688