Patria (Patria Finance)
Investice  |  05.08.2016 18:36:35

Summary: Allianz, RBS

Evropa:

Čistý zisk největší evropské pojišťovny Allianz se ve druhém čtvrtletí propadl téměř o polovinu na 1,1 miliardy eur. Výsledky německého podniku zasáhly vyšší nároky na krytí škod, prodej aktivit v Jižní Koreji a slabší výkony v investiční činnosti. Čistý zisk výrazně zaostal za očekáváním analytiků, kteří jej odhadovali na více než 1,5 miliardy eur. Většina ze velkého zklamání na úrovni čistého zisku jde ale na vrub právě jednorázové položce v souvislosti s prodejem aktivit v Koreji. Úpravou o tuto položku by zklamání (resp. rozdíl výsledku a konsensuálního odhadu) dosáhlo „jen“ 8 %. Ve druhém čtvrtletí se provozní zisk snížil o 17 procent na 2,353 miliardy eur a o 3 % zaostal za odhady. Kombinovaný ukazatel nákladů a škod vyzněl vůči odhadům také hůře (96,4 % vs. 95,7 %), s ohledem na přírodní katastrofy. Firma byla totiž podobně jako další pojišťovny zasažena záplavami a bouřemi v Evropě. Pojišťovna nicméně potvrdila, že v celém letošním roce nadále počítá s provozním ziskem v rozsahu od deseti do 11 miliard eur. Akcie v reakci na výsledky přišly o necelá 2 %.

Ztráta britského finančního ústavu Royal Bank of Scotland (RBS) v prvním pololetí prudce stoupla na 2,05 miliardy liber ze 179 milionů liber před rokem. Přispěly k tomu zejména rozsáhlé náklady na právní spory. Právě vyšší než očekávané náklady na právní spory stály za zklamáním z ukazatele kapitálové přiměřenosti, tzv. CET1 Ratio dosáhlo výše 14.5%, což je pokles o 0,1% proti minulému čtvrtletí, ale především zaostání za tržním očekáváním o 60 bazických bodů. Firma dnes rovněž oznámila, že zrušila plán na přeměnu své divize Williams & Glyn v samostatnou banku. Společnosti RBS se od roku 2007 nepovedlo ani jednou vykázat celoroční zisk. Skupina se nyní snaží dokončit rozsáhlou restrukturalizaci podniku, která zahrnuje prodej řady aktiv a rušení pracovních míst. Náklady na restrukturalizaci v prvním pololetí činily 630 milionů liber a v celém letošním roce podle RBS přesáhnou miliardu liber. Firma se navíc potýká s rozsáhlými náklady na právní spory a pokuty ze strany regulačních úřadů, které v prvním pololetí dosáhly 1,3 miliardy liber. Akcie RBS po zveřejnění výsledků oslabily o více než 7 procent, když management při konferenčním hovoru k výsledkům mj. uvedl, že žádosti o hypotéky po výsledcích referenda o Brexitu klesly o 15 %.

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688