Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Akcie ve světě  |  03.08.2016 01:29:12

2. srpna: Tohle potřebujete vědět nejen o úterním obchodování na amerických burzách

Americké akcie zakončily úterní obchodování v červených číslech. Propad indexů, které odepsaly od půl do jednoho procenta, umocňovaly pokles cen ropy a slabší statistika příjmů a výdajů amerických spotřebitelů.

Dow oslabil o 0,49 % na 18 313,77 bodu, širší S&P 500 klesl o 0,64 % na 2 157,03 bodu a index technologického trhu Nasdaq Composite uzavřel se ztrátou 0,9 % na 5 137,73 bodu. Index volatility VIX vzrostl o 7,48 % na 13,37 bodu a výnos 10letých vládních dluhopisů USA se zvýšil o dva bazické body na 1,542 %.

Index S&P 500 se během dne propadl až pod 2 150 bodů, čímž narušil klid předchozích dní, kdy byly jeho intradenní pohyby jenom nevýrazné a jako hladina podpory fungovala úroveň 2 160 bodů.

V červených číslech skončilo v úterý osm z deseti hlavních sektorů, nejvíce klesly odvětví cyklického spotřebního zboží, technologický sektor a finanční odvětví, v plusu se udržely energetický sektor a odvětví necyklického spotřebního zboží.

Americké akcie (2. srpna 2016)

V indexu Dow nejvýrazněji zlevnily akcie farmaceutické společnosti Pfizer (-2,47 %), technologického podniku Apple (-1,48 %) a investiční banky Goldman Sachs (-1,34 %), dařilo se naopak cenným papírům ropného obra ExxonMobil (+1,37 %), energetické firmy Chevron (+0,48 %) a výrobce spotřebního zboží Procter & Gamble (+0,41 %).

Akcie podniků Pfizer a Procter & Gamble reagovaly na čtvrtletní hospodářské výsledky, které na trh přišly před začátkem úterní seance. Výsledky Pfizeru byly na rovině upraveného zisku na akcii i tržeb lepší, než se čekalo, titul ale přesto zlevnil. Výrobce spotřebního zboží Procter & Gamble reportoval nárůst čtvrtletního zisku na 1,95 miliardy USD z 521 milionů USD ve stejném období předchozího roku, čisté tržby se ale firmě snížily o 2,7 % na 16,1 miliardy USD – klesly tak již osmé čtvrtletí v řadě.

Velkým tématem byl v úterý rovněž "útok" Warrena Buffetta na republikánského kandidáta na post amerického prezidenta Donalda Trumpa. Buffett během předvolebního shromáždění demokratické kandidátky Hillary Clintonové v Omaze vyzval Trumpa ke zveřejnění jeho daňového přiznání a zpochybnil jeho obchodnické vlohy. Trump své údajné obchodnické vlohy opakovaně označuje za záruku dobrého řízení státu.

Po konci úterní seance na trh hospodářské výsledky poslaly AIG, Etsy, Electronic Arts nebo Fitbit.

Hlavní úterní události na amerických trzích:

  • Osobní výdaje se v USA v červnu stejně jako v květnu zvýšily o 0,4 %, čekal se růst o 0,3 %. Osobní příjmy se v červnu zvýšily o 0,2 % po stejném růstu v květnu, čekal se 0,3% růst. Index jádrových výdajů na osobní spotřebu, preferovaný inflační ukazatel Fedu, meziročně stoupl stejně jako v květnu o 1,6 % a meziměsíčně s zvýšil o 0,1 % po květnovém růstu o 0,2 %.
  • Americká internetová společnost Yahoo! prošetřuje tvrzení hackera spojeného s nabouráním se na stránky MySpace a LinkedIn, že má podrobnosti o 200 milionech účtů uživatelů Yahoo!. Ty nabízí k prodeji na takzvaném dark webu, který je spojován s nelegální činností. Píše o tom na svých internetových stránkách BBC. Jména uživatelů, hesla a data narození jsou na prodej za tři bitcoiny (zhruba 44 000 ). Hacker, který používá jméno Peace, uvádí, že údaje jsou s největší pravděpodobností z roku 2012.
  • Prodeje aut ve Spojených státech se v červenci meziročně zvýšily o 0,4 % na 1,52 milionu jednotek. Nejvýrazněji stouply prodeje značek Mercedes (+7,2 %), Kia (+6,5 %), Hyundai (+5,6 %) a Honda (+4,4 %). Prodeje největších amerických automobilek (Ford, General Motors, Fiat Chrysler) klesly. V anualizovaném vyjádření prodeje v červenci dosáhly 17,4 milionu jednotek, uvedla společnost RBC Capital Markets.
  • Lockhart (atlantský Fed): Zvýšení základní úrokové sazby na zářijovém zasedání nelze vyloučit. Pozorně sleduji možné bubliny na finančních trzích.
  • Nomura zvýšila cílovou cenu akcií Intelu na 38 z 35 USD.

Výsledková sezóna:

 Pokračování shrnutí úterního obchodování v USA najdete na Ivestičním webu.






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688