Patria (Patria Finance)
Akcie ve světě  |  29.07.2016 07:25:46

Na Wall Street mírný progres

S pokračujícím reportingem výsledků hospodaření firem na akciových trzích stále neutuchá dobrá nálada a indexy se po malých krůčcích znovu dostávají na dostřel maximálních hodnot. Ze společností indexu S&P 500, které doposud odkryly čísla, 80 % reportovalo výšší než očekávaný čistý zisk, na tržbách bylo lepších 60 %. Analytici mezítím zmírnili svůj odhad poklesu zisků na mezikvartální snížení o 4,5 %.
Dnešní den byl poměrně chudý na makroekonomická data a dočkali jsme se pouze údaje o počtu nových žádostí o podporu v nezaměstnanosti. Po 253 tisících minulý týden se čekalo, že si v tomto týdnu požádá dalších 262 tis., reálné číslo bylo o 4 tisíce vyšší.

Index Dow Jones Industrial Average celý den tahal za kratší konec a nedokázal se přehoupnout přes včerejší zavírací hodnotu. Obchodování DJ končil na 18456 bodech (-0,1 %). S&P 500 sice po startu padl do červených čísel, postupně se ale vrátil do plusu. Index poskočil na 2170 bodů, jednalo se o růst o 0,2 %. Technologický Nasdaq Composite až na pár krátkých excesů držel celý den zelenou a dnes se posunul o 0,3 % na 5155 bodů.

Po včerejším vyjádření Fedu ohledně dalších kroků v podobě další monetární politiky oslabil dolar a toto oslabování pokračovalo i dnes. Měnovému páru EURUSD nepomohla ani jedna úroveň rezistence, pár se ve 22:00 obchodoval za 1,1076. Slábnoucí americká měna rozhodně nepůsobí podpůrně pro ropu. Barel černého zlata oslabil na 41 USD. V dohledu už je 200 denní klouzavý průměr (40,7 USD), který se v minulosti osvědčil jako spolehlivá technická bariéra. Bez výraznější změny se dnes obchodovalo zlato. Trojská unce zůstává na 1335 USD.

U jednotlivých titulů začneme u akcií automobilky Ford, která klesala o více než 8 %. Společnost představila čísla výrazně pod očekáváním (0,52 USD vs. 0,60 USD). Navíc ale byla ve svém konferenčím hovoru hodně skeptická ohledně výhledu ve druhé půli roku. CEO Fields se vyjádřil, že druhé pololetí roku bude mnohem slabší než normálně. Ford dále oznámil svůj exit z Japoska a Indonésie. Pozitivní výsledky naopak prezentoval Facebook. Akcie v předobchodní fázi vystřelily vzhůru, v regulérních hodinách už byli investoři střízlivější. Kromě lepšího zisku na akcii (0,97 USD vs. 0,82 USD) byly lepší i výnosy (6,44 mld. USD vs. 6,01 mld. USD). Akcie rostla o 1,35 % na cenu 125 USD.

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688