Saxo Bank (home.saxo)
Akcie v ČR  |  26.07.2016 10:02:39

Saxo Bank: Nejobchodovanější firmy v ČR pocházejí z USA

V červnu byly mezi českými investory nejoblíbenějšími akciové CFD amerických firem, a to zejména Cypress Semicond či Biomarin Pharma. Z českých firem se jednalo o ČEZ. Výsledek lze přičítat i obavám z výsledku referenda o brexitu, kdy se celý měsíc nesl ve znamení nestability na většině velkých akciových trhů.

Červen se na akciových trzích nesl ve znamení nestability, vyvolané především z nejistoty kolem britského referenda o odchodu z EU. Není proto překvapením, že investoři obrátili svoji pozornost směrem k americkým firmám.

První místo mezi českými investory obsadila americká firma Cypress Semicond vyrábějící technologické komponenty, druhé biotechnologická firma Biomarin Pharma a třetí Bank of America. Až na čtvrtém máme německou finanční a technologickou společnost Wirecard AG a na pátém český ČEZ. Globálně nejobchodovanější tituly se zásadně nemění. To je dáno především jejich likviditou a potenciálem jak pro dlouhodobé investování, tak hlavně pro krátkodobý trading. Naopak čeští investoři jsou již delší dobu příznivci spíše selektivního přístupu, vysvětluje Pavel Drahotský, ředitel Saxo Bank pro Českou republiku, Slovensko a Maďarsko.

Globálně nejobchodovanější byl v červnu Amazon

Americké firmy jsou nejoblíbenější i celosvětově mezi investory. Na prvním místě byl v červnu Amazon, dále pak Facebook, Apple a Tesla Motors. Až páté místo obsadila banka z Evropy Deutsche Bank. Amazon, Facebook a Apple jsou opět mezi nejvíce obchodovanými CFD na jednotlivé akcie na platformách Saxo Bank, neboť lákají možností růstu, které americké technologické firmy nabízejí. Kromě toho řada drobných investorů využívá produkty těchto společností každý den, říká Pavel Drahotský.

Facebook v letošním roce předvedl dva skvělé výkony, které jeho akciím pomohly vyšplhat o 10 % a stát se tak nejvýkonnějším mezi pěti nejobchodovanějšími CFD v rámci Saxo Bank. Lze předpokládat, že Facebooku se bude dařit i po zbytek roku.

Apple zahájil rok pozitivně, ale slabé výsledky zveřejněné v dubnu ukázaly, že firma měla v prvním čtvrtletí letošního roku první negativní růst příjmů od roku 2003, neboť Apple se potýká s problémy v Asii v boji s konkurencí Samsungu, Huawei a Xioami. Průběžné informace za druhé čtvrtletí nenaznačují obrat k lepšímu, tudíž Apple se bude i nadále potýkat s nejistotou. Akcie Applu často nabízejí nejvyšší likviditu mezi jednotlivými akciemi, takže budou i nadále oblíbeným spekulativním nástrojem obchodníků.

Amazon zažil těžký začátek roku s poklesem o téměř 30 %, ale dokázal mezitím zastavit propad a vrátit se meziročně o téměř 10 %. Lze proto očekávat, že přední světový internetový obchod potvrdí silný meziroční růst o 20 % a díky tomu získá pozornost obchodníků a investorů, protože společnosti se silným růstem jsou v dnešním prostředí s nízkým růstem ovlivněném finanční krizí velmi vzácné.

Tesla si získala pozornost nabídkou čistší budoucnosti pomocí elektrických automobilů, ale velké plány Elona Muska s sebou nesou značnou nestabilitu, což se obchodníkům líbí, a proto se akcie Tesly staly nástrojem oblíbeným mezi krátkodobými obchodníky.

Deutsche Bank zažívá strašlivý rok 2016 s poklesem o téměř 50 % v červenci, kdy se naplno projevila italská bankovní krize v návaznosti na brexit. Akcie jsou oblíbené mezi obchodníky, protože jsou nejcitlivější na evropskou bankovní krizi a všeobecnou krizi vůbec.

Co jsou to akciové CFD

CFD na jednotlivé akcie představují obchodní nástroj kopírující pohyby podkladového aktiva. Na tomto nástroji je možné realizovat zisk nebo ztrátu podle pohybů podkladového aktiva vůči zvolené pozici, aniž by bylo třeba podkladové aktivum skutečně vlastnit. Obchodování s jednotlivými akciemi jako s CFD představuje způsob obchodování, jak na rostoucích tak i na klesajících trzích. Vzhledem k tomu, že CFD se obchodují na marži, mohou investoři vydělat i na velmi malých pohybech trhu.

Nejobchodovanější CFD na jednotlivé akcie (globálně)*

  1. Amazon
  2. Facebook
  3. Apple
  4. Tesla Motors
  5. Deutsche Bank

Nejobchodovanější CFD na jednotlivé akcie (střední a východní Evropa)*

  1. Apple
  2. Amazon
  3. Tesla
  4. Biomarin Pharma
  5. Deutsche Bank

Nejobchodovanější CFD na jednotlivé akcie (Česká republika)*

  1. Cypress Semicond
  2. Biomarin Pharma
  3. Bank of America
  4. Wirecard AG
  5. ČEZ a. s.

* Nejobchodovanější CFD mezi klienty Saxo Bank v červnu 2016.

graf

Meziroční výsledky v %

Saxo Bank:

Saxo Bank, specialista na multi-asset obchodování a investice, nabízí kompletní sadu obchodních a investičních nástrojů, technologií a strategií. Plně licencovaná a regulovaná banka umožňuje soukromým investorům a institucionálním klientům snadno obchodovat s více aktivy z jediného účtu na různých elektronických zařízeních. Mnohokrát oceněné obchodovací technologické platformy jsou dostupné ve více než 20 jazycích a jsou využívány více než stovkou finančních institucí na celém světě. Saxo Bank také na vybraných trzích poskytuje tradiční bankovní služby prostřednictvím Saxo PrivatBank. Saxo Bank, která byla založena roku 1992, sídlí v Kodani a zaměstnává 1500 lidí ve 25 pobočkách na pěti světových kontinentech.

 

 Globální online investiční banka

Saxo Bank je globální investiční banka specializující se na online obchodování a investice na mezinárodních finančních trzích. Saxo Bank umožňuje soukromým investorům a institucionálním klientům obchodovat s FX, CFD, cennými papíry, futures, opcemi a dalšími deriváty a poskytuje i profesionální správu portfolia a fondů díky svým online obchodním platformám oceněným řadou různých ocenění.

Více informací na: www.saxobank.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688