Patria (Patria Finance)
Akcie v ČR  |  28.06.2016 20:36:17

Pražská burza opět v zeleném; Erste +5,7 %


Na trzích v úterý po dvoudenním ostrém brexitovém propadu zavládla konečně lepší nálada a obrat v sentimentu pomohl hlavním evropským akciovým indexům až 3 procenta vzhůru. Celoevropský Euro Stoxx v době závěru domácího trhu připisoval více než 2,5 procenta, německý DAX přes 2 procenta. Okolo procenta přidávaly i hlavní indexy na Wall Street. Domácí burzovní parket se po nejhorším dvoudenním propadu od srpna 2011 v úterý svezl na pozitivní zelené vlně díky bankám a energetickému sektoru. Index PX zakončil úterý na lehce podprůměrném objemu obchodů 0,470 miliardy se ziskem 2,07 procenta na 806,43 bodu.

Goldman Sachs v úterý aktualizovala doporučení pro pražské bankovní tituly. Goldman Sachs zvýšila doporučení Erste Bank z neutral na koupit, snižuje cílovou cenu pro akcie Moneta Money bank z 83 na 76 , doporučení ponechala na „neutral“. Goldman Sachs dále snížila cílovou cenu pro titul Komerční banka z 1150 CZK na 1000 CZK, doporučení ponechala na „neutral“. Evropský finanční sektor dnes konečně trochu zametl se ztrátami z předchozích obchodních seancí. Index Euro Stoxx Banks připsal okolo 3 procent. Jednoznačně největší procentní zisky v Praze z finančních titulů sbírala rakouská Erste. Která ukončila obchodování se ziskem 5,7 procenta na 539,70 . Komerční banka stoupla o 1,2 procenta na 888,20 bodu. 1,4 procenta připsal i nováček Moneta Money Bank na 70,50 . Pojišťovna VIG rostla o 2,1 procenta na 465 .

ČEZ chce údajně po Škodě JS miliardy za odstávky Dukovan. Akcie ukončily obchodování s dvouprocentním ziskem na 404 .
Defenzivní tituly obchodovaly mírně v zelených číslech, oba tituly připisovaly shodně necelá 0,4 procenta. Výrobce netkaných textilií Pegas Nonwovens na 799,90 . Philip Morris CR na 12329 za akcii. Telekomunikace O2 zavřela o 0,6 procenta níže na 219,30 .

Akcie Unipetrolu rostly během úterní seance o 1,7 procenta na 171,90 . Sázková kancelář Fortuna ztratila více než procento na 85 . Akcie mediální CETV v Praze procento připsaly na 54 . Stock Spirits ukončily obchodování o 0,6 procenta výše na 53,10 . Nápojářská skupina Kofola zavřela s téměř 2procentním ziskem na 440 .

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688