Relax u moře? Horké dny si užijete i doma v klidu na nové terase

Léto volá po výletech k vodě. Proč si ale chvíle odpočinku nezpříjemnit doma a nevytvořit si místo pro relax během letních horkých dnů přímo doma? Po stylové terase s pohodlným nábytkem a nejlépe u bazénu touží většina z nás. Moderní odolné materiály navíc v poslední době vytlačují drahé kamenné terasy, či ty dřevěné, náročné na údržbu. Jaká tedy může být dnes elegantní a snadno dostupná terasa?

 


Většinou od terasy vyžadujeme snadnou dostupnost a hlavně - bezúdržbovost a bezpečnost. To je ukazatel, který ocení každý vlastník či nájemník. Zvláště v letních měsících pak oceníme, pokud se o terasu nemusíme starat, nedochází na ní k rozpalování povrchu a v případě přítomnosti bazénu i jeho bezpečnost. Volba správného materiálu ušetří jak vaši energii, tak i finance, možné úrazy a starosti.

Bývá výsadou především teras z ekologického WPC dřevoplastu, které mají dlouhou životnost i s minimem péče. Keramika i beton se při znečištění poměrně těžko, pouze za pomoci speciálních prostředků, vrací do původního stavu a často bývají škody nevratné. Beton se navíc sluncem silně rozpaluje.

Dřevo sice láká na svůj přírodní vzhled, ale je nutný pravidelný nátěr, který ani tak zcela nezabrání poškození dřeva deštěm, ostrými předměty (podpatky bot), přímým sluncem či dřevokaznými škůdci. Snadno si při chůzi naboso můžete zadřít i třísku. Dřevoplastová, neboli WPC terasa chodidla nepopálí, nemusíme se ani bát uklouznutí nebo štěpů, které by nás mohly poranit. Na pohled navíc není od dřeva k rozpoznání. Například jedinečný design exotického dřeva pak působí uklidňujícím, opravdovým a svěžím dojmem.

Terasy a grilování – jak na to?

Protože je léto obdobím plným grilování, případných pořádání oslav či večerních posezení, nabízí se i otázka na odolnost ekologických WPC teras vůči znečištění. Zde si ale vystačíme s omytím, stačí proud vody (např. tzv. WAPka). Díky tomu není třeba trnout strachy, kdy se na podlahu vylije např. víno či omáčka.

Terasu z WPC sestaví každý

Konstrukce WPC terasy je poměrně snadná. Práci výrazně usnadňuje metoda upevnění pomocí skrytých klipů. Díky této technologii se navíc odstraní možné riziko vyčnívajícího vrutu či hřebíku. Nejdůležitější je při instalaci svépomocí dbát na kvalitní podloží a na volbu správného materiálu. „Podloží může být v rovině, například v případě propustného podkladu např. štěrkového lože. V případě nepropustného podloží jako je např. betonová deska či izolace, je třeba podkladový povrch spádovat z důvodu odtoku vody. Podloží doporučujeme spádovat směrem od domu, respektive od nejvyššího bodu, na který terasa navazuje,“ vysvětluje Petr Hromek, montážní technik z WPC – WOODPLASTIC.

Pokud chceme pořídit terasu i s bazénem, je vhodné se o tom poradit s odborníky, např. je zde možnost navštívit jedno z terasových WPC center, která jsou po celé republice. Zde nám pomohou s výběrem a montáží terasy i bazénu či případných schodů k bazénu. Různé barevné odstíny i povrchové textury lze vyzkoušet na vlastní kůži, dokonce je možné ji navrhnout a předem se ujistit pomocí 3D vizualizace.  

Společnost WPC – WOODPLASTIC a.s.

je předním českým výrobcem unikátních produktů z materiálu WPC dle licence Strandex Corporation (USA). Vyrábí a prodává prvotřídní plná terasová prkna s ploty z materiálu WPC (WOOD-PLASTIC COMPOSITE), s obsahem 60 % dřeva a 40 % kvalitního, zdravotně zcela nezávadného polymeru HDPE) v mnoha designech, velikostech i barevných variantách. Produkty WoodPlastic® jsou výjimečné svojí odolností vůči povětrnostním vlivům, vysokou kvalitou provedení, dokonalým designem a téměř nulovou potřebou údržby (zcela bez natírání). Garantovaná záruka činí až 25 let.

Více informací na:www.woodplastic.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Zahrada, nejlépe hodnocené fotografie



Články Zahrada