TNBiz (TN.cz)
Politika a události  |  17.06.2016 09:43:52

Babiš a Chovanec opět v sobě : Ministři se do sebe pustili ŽIVĚ!


Co začalo návrhem na reorganizaci policie, skončilo pořádnou hádkou mezi koaličními partnery. ČSSD a hnutí ANO nyní napjatě vyčkávají, až se vrátí premiér Sobotka, který snad zmírní napětí ve vládě. Do té doby ale čtenářům a divákům nezbývá, než sledovat ostrou slovní přestřelku mezi vládními partnery.

Jedna taková se odehrála i v přímém vysílání Televizních Novin. Ačkoli Andrej Babiš zopakoval, že podpis ministra Chovance na smlouvě o reorganizaci policie považuje za hrubé porušení koaliční smlouvy, z vlády prý vystoupit nechce. Je ale třeba prý celou věc pořádně projednat.

"Nechceme odcházet. Vypadá to tak, že ČSSD dělá všechno proto, aby nás vyprovokovala, aby jsme odešli, aby mohla opět vládnout s panem Kalouskem," nešetřil ale kritikou Babiš. "Jednoznačně byla porušena smlouva a veřejnost si to může přečíst," dodal.  

Ministra Chovance i s celou stranou pak obvinil z manipulace. A na ČSSD nezůstala nit suchá. "ČSSD se zapsala do historie země tak, že zlikvidovala elitní útvar plukovníka Šlachty, který nehlásil co vyšetřuje, ale měl odvahu zasahovat na úřadu vlády za zkorumpované vlády premiéra Nečase," rozčiloval se Babiš.

"Pan Chovanec zlikvidoval tenhle útvar a ČSSD se zapsala do historie jako strana, která vyhověla podsvětí k likvidaci plukovníka Šlachty," dodal vicepremiér.

Chovanec se však ostrými slovy Andreje Babiše nenechal příliš rozhodit. Svého rozhodnutí nelituje. "Je to naprostá lež od začátku do konce," ragoval na výrok ministra financí. "Znovu říkám, že jediný důvod k podpisu byl, aby policie nebyla destruována politickým tlakem hnutí ANO a já tu policii nenechám zničit," oponoval svému vládnímu partnerovi.

"Není to útvar plukovníka Šlachty, je to útvar pod velením policejního prezidenta Tomáše Tuhého, kterého pan vicepremiér nazval tajtrlíkem [...]. Je to výborný policista," zastal se Tuhého Chovanec.

 A stejného názoru je i místopředsedkyně ODS Alexandra Udženija, která na rozhodnutí Chovance nevidí nic tak špatného. "Pokud pan policejní prezident přijde s tím, že chce reorganizovat některé složky policie, aby fungovaly efektivněji, tak na to má pravomoc," uvedla dříve v pořadu Vaše téma.

Oba vládní představitelé byli tak rozhádaní, že je neusmířila ani smrt poslankyně Jo Coxové, kterou ve čtvrtek zavraždil příznivce brexitu.

"Je to strašná zpráva. Politika se stále více a více fašizuje a v celé Evropě je to vidět. Rozumní politici přestanou jitřit nálady, sedí za stolem a v rámci své země pracují. Pan Babiš to nedělá - bohužel," nepřestával Chovanec.

Na otázku, jestli vražda 41leté poslankyně ovlivní hlasování Britů o vystoupení z EU ale mají představitelé jasno. "Byla to populární politička, matka dvou dětí. Myslím, že názor veřejnosti se přikloní k tomu, aby Velká Británie zůstala v Evropské unii, protože ona za to bojovala," prohlásil na závěr Babiš.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688