Letní jízdní řády: nové změny jízdních řádů vlaků budou platit v létě

TNBiz, 9.6.2016

Jen minimální změny udělaly České dráhy v dálkové dopravě. Na trase Nový Bor - Rumburk bude jezdit jeden pár vlaků denně navíc. Na trase Praha - Česká Třebová - Brno budou od 12. června nasazeny moderní vlaky InterPanter, které jsou uzpůsobeny pro přepravu lidí na invalidních vozících a jsou vybaveny Wi-Fi připojením na internet a elektrickými zásuvkami. Na Národní den železnic 24. září 2016 vyjede speciální vlak railjet na trase Praha - Cheb a zpět.

V regionální dopravě nedošlo k žádným změnám v Karlovarském kraji a v kraji Vysočina. Ve Středočeském kraji posílí ČD spoje pro školáky na trati Olbramovice - Sedlčany.

V Královéhradeckém kraji pojedou spěšné vlaky mezi Náchodem a Broumovem v sobotu celoročně. Studenti střední školy v Holicích budou moci nově jezdit z Pardubic přímým spojem. Další podobnou změnu v Pardubickém kraji chystá ČD pro studenty z Chocně, které bude do Vysokého Mýta vozit nový speciální vlak.

V Libereckém kraji pojede osobní vlak mezi Bílým Potokem pod Smrkem a Raspenavou přes prázdniny každou sobotu večer. Na žádost Libereckého i Ústeckého kraje dojde k posílení dopravy mezi Rumburkem a Novým Borem o jeden pár rychlíků denně.

Kompletní změny ve všech krajích najdete zde:

Změny v jízdních řádech Českých drah [doc]

Večerní vlak mezi Plzní hl. n. a Nepomukem bude nově jezdit každý den. V Jihočeském kraji plánují České dráhy několik nostalgických spojů, na kterých budou jezdit staré parní lokomotivy. Pravidelně se budou moci nadšenci svést těmito starými vlaky v rámci akce "Parní léto na Šumavě" z Polné na Šumavě do Volar a zpět. ČD bude také zajišťovat dopravu do Olympijského parku v Lipně nad Vltavou.

Železniční dopravu v Jihomoravském kraji ovlivní uzavírky. Na Brněnském hlavním nádraží budou rekonstruována 2 nástupiště, kvůli kterým dojde ke snížení počtu spojů. Kvůli uzavírce silnice č. I/43 u Kuřimi však dojde k posílení železniční dopravy. V Moravskoslezském kraji chystají ČD posílení spojů při festivalu Colours of Ostrava (15. - 18. července) a při Dnech NATO (17. a 18. září).

Na žádost Olomouckého kraje budou na sebe navázány vlaky z Přerova a Valašského Meziříčí v Hranicích na Moravě. Na žádost slovenské strany nově nebude ve Zlínském kraji jezdit ranní víkendový vlak mezi Horní Lidčí a Púchovem.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky