Zařízení bytu: jak podpořit naše štěstí a úspěch

Učení Feng Shui Stejně jako lidé, i rostliny, věci a vše kolem nás je v různé míře ovlivňováno základním prvky a jednotlivými ascendenty. Harmonii nám nepřináší pouze správná volba činnosti, jež vykonáváme, ale i lidé v blízkém okolí, nebo prvky a prostor, ve kterém se nacházíme. Změnit jiného člověka je velmi obtížné, můžeme se ale zaměřit na náš prostor. Je proto důležité zhodnotit, jak energicky ladíme s domácím nebo pracovním prostředím. Protože i malé změny v prostoru mohou v našem životě rozhýbat velké věci.

Olga Bušková, nezávislá poradkyně na harmonické bydlení, se ve své práci zaměřuje nejen na samotnou vizuální podobu interiérů, současné trendy a design jako takový, ale vytváří komplexní a harmonický prostor na míru klientovi. Svou nabídku specializuje na návrhy prostoru v souladu s principy čínského učení Feng Shui a typologií člověka, doplňuje ji širokým spektrem služeb z oblasti bytového designu, nebo tzv. rychlodesignu, kdy pomocí malých úprav harmonizuje a prozáří životní nebo pracovní prostor.

Olga Bušková ke své filozofii říká:

Každý prvek je spojený s konkrétní barvou, tvarem, materiálem, chutí, směrem, vůní, orgánem, číslem a má také svoji vibraci. Vše kolem nás, včetně maličkostí, působí na naše nálady a chování. Například jinak se cítíme v prostoru, kde převládá červená barva a jinak v místnosti, která je modrá.“

Potřeba harmonizace prostoru vychází z originality člověka. Každému je při narození dána určitá osobnost, energie, přirozený model chování a talent. Je důležité si uvědomit, jaké aspekty nás ovlivňují, poté určit činnosti, které jsou pro nás nejvhodnější, a můžeme v nich být úspěšní. Naše předpoklady lze zjistit například z numerologie, konkrétně z data narození.

Olga Bušková dodává:

„Není-li přirozená charakteristika osobnosti dostatečně rozvíjena a podporována nebo dokonce potlačována, dochází k disharmonii duše i těla.“

Mezi hlavní pilíře nastavení rovnováhy a harmonie prostoru je zapojení pěti základních prvků. Pro jejich posílení v interiéru je potřeba znát vzájemné vztahy mezi dřevem, ohněm, zemí, vodou a kovem a jak na sebe tyto prvky působí. Právě pochopení předávání energie mezi jednotlivými elementy v rámci učení Feng Shui, schopnost jejich posílení nebo naopak oslabení a zakomponování do interiérového designu, je jedním z nejsilnějších nástrojů.




Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry