Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Akcie ve světě  |  02.06.2016 00:47:37

1. června: Tohle potřebujete vědět nejen o středečním obchodování na amerických burzách

Americké akcie zahájily středeční obchodování výrazným poklesem, ztráty však postupně umazávaly a nakonec se jim podařilo uzavřít mírně v plusu. Náladu investorů podpořila hlavně zpráva, že zpracovatelský sektor v USA vzrostl podle indexu nákupních manažerů od institutu ISM v květnu již třetí měsíc za sebou.

Dow stoupl o 0,01 % na 17 789,67 bodu, širší S&P 500 přidal 0,11 % na 2 099,33 bodu a Nasdaq Composite uzavřel se ziskem 0,08 % na 4 952,25 bodu. Index volatility VIX stoupl o 0,07 % na 14,20 bodu a výnos 10letých vládních dluhopisů USA se mírně snížil na 1,839 %.

V plusu skončilo šest z deseti hlavních sektorů, nejlepší výkon podaly sektor necyklického spotřebního zboží, energetický sektor a odvětví zdravotní péče. Nedařilo se naopak telekomunikacím nebo technologiím.

Americké akcie (1. června 2016)
Americké akcie (1. června 2016)

Akcie výrobce sportovního oblečení Under Armour (-3,92 %) odepsaly bezmála čtyři procenta poté, co společnost v úterý večer zveřejnila čtvrtletní hospodářské výsledky a zhoršila celoroční výhled tržeb. Firma nyní očekává, že na úrovni tržeb dosáhne za celý rok výsledku 4,93 miliardy USD, dosud počítala s pěti miliardami dolarů. Trh čeká 5,03 miliardy USD.

Nedařilo se ani akciím automobilky General Motors (-3,39 %), která oznámila, že jí prodeje v květnu v USA spadly meziročně o 18 % na 240 450 vozů. Celkové prodeje vozů v USA dosáhly anualizovaného počtu 17,45 milionu, uvedla televize CNBC. Loni v květnu prodeje dosáhly rekordní hodnoty 17,47 milionu anualizovaně. Prodeje Fordu (-2,82 %) klesly o šest procent na 235 997 vozů. Nižší prodeje byly ovlivněny slabším zájmem zákazníků o sedany a rovněž faktem, že letos byl květen o dva prodejní dny kratší.

Výrazně zlevnily i akcie internetové firmy Yahoo! (-3,4 %) poté, co japonská SoftBank již v úterý večer oznámila, že plánuje prodat akcie čínského internetového prodejce Alibaba v hodnotě minimálně 7,9 miliardy dolarů. SoftBank má aktuálně v Alibabě podíl zhruba 32 %, po provedení této transakce by se měl podíl snížit na zhruba 28 %. Yahoo! v Alibabě rovněž drží významný podíl.

Zpevnily naopak akcie výrobce módních doplňků Michael Kors Holdings (+6,62 %), který na trh poslal lepší než očekávané kvartální výsledky. Firma uvedla, že ve svém čtvrtém finančním čtvrtletí hospodařila se ziskem 98 centů na akcii nad odhadem trhu 97 centů na akcii při tržbách 1,2 miliardy USD nad odhadem trhu 1,1 miliardy USD.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688