Už jste měli lahodné lanýže? Víte, že Matcha uklidňuje mysl?

Cukroví má na člověka blahodárný vliv, nesmí se ale přehánět. S receptem na Matcha lanýže určitě uděláte velký dojem. Navíc s velmi zdravou ingrediencí. 

Věděli jste že po více než tisíc let používají mniši zen buddhismu Matcha Tea jako prostředek k relaxaci a meditaci. Matcha Tea je jim prospěšný také k udržení jasné mysli a pozornosti. Nyní víme, že tento stav vyššího vědomí je způsobený aminokyselinou L-theanin, která se v čaji přirozeně vyskytuje. V současné době je tato vlastnost vyhledávána zejména studenty, kteří Matcha Tea popíjejí při studiu.

 

Vhodné je ale také do kuchyně. Třeba na dezert. Třeba Matcha lanýže.

 

Připravte si

  • 50 g smetany na šlehání
  • 150 g bílé čokolády
  • 15 g másla
  • 5 g zeleného čaje Matcha
  • limetka
  • Marcipánová hmota

 

Správný postup

Ve vodní lázni zahřejeme smetanu přidáme na kostečky nalámanou čokoládu . Necháme rozehřát, přidáme máslo a v trošce vody rozmíchaný čaj. Vše dobře promícháme. Lehce si vyválíme marcipán a vykrajujeme kolečka o průměru 5 cm. 

Hmotu necháme v lednici ztuhnout. Po té lžičkou vykrajujeme kousky  které rychle v dlani zpracujeme  do kuličky a balíme do vykrojených koleček. A opět dáme ztuhnout do lednice.

Posypeme čajem Matcha smíchaným s moučkovým cukrem.

Dobrou chuť.

 



O MatchaTea.cz                 
Společnost Čajová květina s.r.o. je největším dodavatelem MatchaTea – prvotřídního 100% zeleného čaje v BIO kvalitě přímo z Japonska, a to zejména do gastronomických zařízení, obchodů a welness & fitness center. V nabídce jsou i další BIO produkty s obsahem čaje včetně doplňkového sortimentu. MatchaTea nakupuje společnost přímo u japonského výrobce a čaj se pěstuje pouze na organických plantážích. Společnost volí výrobky reprezentující moderní, zdravý životní styl, přičemž se zaměřuje na popularizaci méně známých produktů a/nebo inovativní zpracování či nabídku tradičních výrobků. Je nositelem řady certifikátů kvality, včetně české známky BIO. Nabídka a prodej jsou realizovány přednostně prostřednictvím vlastní sítě obchodních zástupců, která umožňuje dodržet vysokou kvalitu prezentace produktů koncovým spotřebitelům.

Více informací na:
www.matchatea.cz/



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Zavařování a vaření