BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Prezentace  |  17.05.2016 15:42:14REKLAMA

Druhý výherce 10 000 Kč a postupující do hry o 200 000 Kč

Investiční soutěž společnosti Bossamá dalšího týdenního výherce. Tentokrát je to výherkyně s přezdívkou Maruška, které se podařilo v průběhu druhého soutěžního týdne (8. - 13. květen) zhodnotit účet s fiktivním kapitálem o více než 1 000 procent. Výherkyni se v prvním týdnu soutěže příliš nedařilo. Obchodovala měnový pár AUD/NZD.  6 obchodů, v nichž vsadila na posílení AUD proti NZD ji stálo přes 27 000 virtuálních Kč. Pak následovalo několik malých zisků na měnovém páru USD/JPY. Celkově po prvním soutěžním týdnu disponovala částkou 5 500 virtuálních Kč z pohledu balance.

 

V druhém týdnu soutěže „Maruška" obchodovala hlavně měnový pár USD/JPY, německý akciový index DAX a GBP/USD. Celkově se ji podařilo navýšit hodnotu účtu o 24 280 virtuálních Kč, tedy zhodnotit demo soutěžní účet o téměř 700 procent (rozdíl mezi článkem a výsledkem na stránkách je v tom, že článek zkoumá obchodování z pohledu balance a stránky soutez.bossa.cz počítají výsledky soutěžících na základě equity). Obchodování „Marušky" v druhém týdnu bylo mnohem aktivnější ve srovnání s prvním soutěžním týdnem, v němž otevřela 13 obchodů o průměrné velikosti 0,1 lotu. V druhém týdnu otevřela 42 obchodů o průměrné velikosti 0,065 lotu, z čehož jenom 3 obchody byly ztrátové. Průměrná velikost ztráty byla 298 virtuálních Kč a průměrná velikost zisku byla 645 virtuálních Kč.

 

Výsledky výherkyně druhého týdne potvrzují, že do soutěže se můžete zapojit kdykoliv a v každém týdnu soutěžit o týdenního výherce a postup do druhého kola, v němž se hraje o více než 350 000 reálných Kč. Registrujte se na soutez.bossa.cz. Stále hrajeme o další dva výherce týdne.

 

Graf: Vývoj účtu výherkyně druhého týdne a jména prvních dvou týdenních výherců

 

 

·         Jak soutěží Leoš a Patrik

 

V investiční soutěži stále pokračují i Leoš Mareš a Patrik Hezucký. Leoš využívá svých obchodních zkušenosti z předchozích let a vede nad Patrikem. Aktuálně je na 92. místě se zhodnocením soutěžního investičního účtu téměř 120 procent. Jako minulé roky obchoduje primárně stříbro, pak následuje zlato. Průměrná velikost jeho pozice je 0,2 lotu. I navzdory realizovaným ziskům se drží při zemi a nehraje vabank jako po minulé roky, což mu zatím zabezpečuje kontinuální navyšování investičního účtu.

 

Patrik je v oboru úplný nováček a s trhy se jenom seznamuje. Bohužel ho nepotkalo štěstí začátečníka, nicméně první soutěžní demo kolo, v němž se obchoduje s virtuálními penězi, je ideální způsob na seznámení se s fungováním finančních trhů. Patrik nejvíce obchoduje měnový pár USD/CZK.

 

·         Jaké finanční instrumenty se v druhém týdnu soutěže nejvíce obchodovaly?

 

V druhém týdnu soutěže obchodovali soutěžící podle kritéria počtu zobchodovaných lotů mnohem více hlavní měnový pár EUR/USD, který představoval až 36 procent zobchodovaných lotů než v prvním týdnu, kdy představoval podíl obchodů na eurodolaru jenom 28 procent. Na druhém a třetím místě se nic nezměnilo. Opět patřilo USD/JPY a zlatu. Zvýšila se obchodní aktivita na DAXu, ropě a měnovém páru USD/CHF. Naopak klesla oblíbenost britské libry (GBP/USD), české koruny (USD/CZK, EUR/CZK) a měnového indexu eura (BOSSAEUR). Do první desítky se místo nich dostal americký akciový technologický Nadsaq a měnové páry EUR/JPY, USD/CAD.

 

Graf: Nejobchodovanější investiční instrumenty v druhém týdnu soutěže podle zobchodovaných lotů

 

 

Když se podíváme na oblíbenost instrumentů podle uskutečněných transakcí, tak na prvních 5 místech nedošlo v druhém týdnu ve srovnání s prvním týdne investiční soutěže BOSSA na demo účtech k výrazné změně. I z tohoto grafu vypadla česká koruna a měnový index eura BOSSAEUR. Nahradily je USD/CAD, EUR/JPY a stříbro.

 

Graf: Nejobchodovanější investiční instrumenty v druhém týdnu soutěže podle počtu transakcí

 

 

·         Nejziskovější a nejztrátovější obchod.

První 3 nejziskovější obchody v druhém týdnu prvního kola soutěže byly uskutečněny na ropě a investoři si v průměru připsali 113 500 virtuálních Kč. Nejztrátovější obchod byl realizován na čínském akciovém indexu Hang Seng China Enterprises kotovaného na burze v Hong Kongu (FCN40). Šlo o velkou pozici 15 lotů, která stála investora 378 691 virtuálních Kč.

Celou soutěž můžete sledovat na soutez.bossa.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688