Česká pošta chystá změny: balíky nám bude doručovat odpoledne až večer

TNBiz, 13.5.2016

Balíky jsou pro poštu stále důležitějším zdrojem příjmů. Zatímco počet doručovaných dopisů stále klesá, balíku doručuje pošta stále více. Na tomto trhu ale musí čelit konkurenci různých kurýrních a přepravních služeb.

Ředitel České pošty Martin Elkán proto v rozhovoru pro Hospodářské noviny prozradil, že pošta připravuje na podzim velkou revoluci v doručování balíků. V krajských městech je dopoledne bude doručovat firmám, odpoledne potom do bytů a domů.

Místo do 16 hodin bude navíc balíky rozvážet až do 18 hodin. Za příplatek bude možné nechat si balík doručit i později, až do 21 hodin. Pokud se změna osvědčí, zavede ji Česká pošta také v okresních městech.

Klienti se zákaznickou kartou budou nově dostávat email s informací, že mají na poště doporučený dopis. Pokud budou chtít, mohou si ho nechat přeposlat na jakoukoliv jinou pobočku, která je pro ně třeba lépe dostupná.

Poslední změna se zatím dotkne patnácti poboček. Zákazník si po příchodu načte čárový kód z oznámení o uložení zásilky. Zatímco bude čekat, až na něj přijde řada a dostane se k přepážce, zaměstnanci pošty mu rovnou zásilku připraví.

Generální ředitel Martin Elkán také v rozhovoru pro Hospodářské noviny prozradil, že pošta bude i v letošním roce rozšiřovat počet poboček, na kterých je možné platit kartou. "Cílový stav je asi 700 pošt," uvedl Elkán pro Hospodářské noviny. Celkem má Česká pošta asi 3 200 poboček.

Pokračovat by měl také trend, kdy Česká pošta nabízí soukromníkům a obcím, aby pobočku pošty provozovali jako frančízu.

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky