Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Akcie v ČR  |  09.05.2016 14:02:15

ČEZ Distribuce loni investovala do sítí 8,4 miliardy korun, letos plánuje 9 mld. Kč


Do výstavby a rekonstrukce putovalo 7,7 miliard korun, další 0,7 mld. korun směřovalo na opravy. V letošním roce 2016 má společnost v plánu investovat do sítí cca 9 miliard korun. Cílem investic je zajistit kvalitní a spolehlivé dodávky elektřiny a plnit rostoucí požadavky klientů.

 

Elektrifikace průmyslových zón i rekonstrukce linek

V loňském roce byla ukončena řada význačných strategických staveb. Jednalo se například o elektrifikaci průmyslové zóny Žatec Triangle nebo průmyslové zóny Tachov,  bylo vybudováno protipovodňové opatření u transformovny Litoměřice JIH 110/22 kV, dostavělo se dvojvedení 110 kV v trase SuchdolNový Jičín, proběhla rekonstrukce vedení 110 kV na trase Bezděčín – Semily či Poříčí – Boguszow. Právě poslední jmenovaná rekonstrukce současně zajistí plynulou a bezproblémovou dodávku energie v této horské příhraniční oblasti a bude zvýšena i přenosová kapacita vedení vysokého napětí. „Spolehlivá dodávka energie pro obyvatele u nás na horách je velmi důležitá. Rekonstrukci jsme přivítali a doufáme, že i v našich klimatických podmínkách bude energie proudit novým vedením bez problémů,“ doplnil starosta města a poslanec PS PČR Mgr. Ivan Adamec.    

Nové transformovny pro posílení výkonu

Dále proběhla rekonstrukce vedení 110 kV VrchlabíNová Paka a v trase PečkyNymburk. Energetici také vybudovali nové transformovny k posílení výkonu v daných oblastech, jedná se například o transformovnu 110/22 kV Bavoryně či úpravy v rozvodně v Nošovicích. „Pro zachování zaměstnanosti a prosperity v Moravskoslezském kraji bude v příštích letech důležité, jestli se nám podaří vytvořit podmínky pro příchod nových firem. Jsem rád, že si to energetici uvědomují a realizují velmi odpovědné a promyšlené investice,“ dodal k tomu náměstek moravskoslezského hejtmana pro investice a územní plánování Ivan Strachoň. 

 

 

9 miliard korunroce 2016 

 Také v letošním roce máme v plánu řadu investičních akcí, které umožní navýšení výkonu v daných  

oblastech, zajistí kvalitní a spolehlivé dodávky elektřiny. Mezi nejvýznamnější stavby s předpokládaným ukončením v roce 2016 patří například dostavba dvojitého vedení 22 kV na trase Havlíčkův BrodSvětlá nad Sázavou. Dále dokončíme obnovu dvojvedení 110 kV na trase Česká Třebová – Kasíkov, posílíme zkratovou odolnost v transformovně Vernéřov, dojde také na rekonstrukci vedení v trasách Čechy Střed – Pečky a PečkyKolín západ. Také díky rekonstrukci rozvodny 110 kV Albrechtice bude umožněno připojení dalších zdrojů a rozvoj celé uzlové oblasti Albrechtice.

 
ČEZ Distribuce, a. s. ze Skupiny ČEZ působí na energetickém trhu České republiky již deset let. Společnost provozuje na území České republiky vedení v délce 163 211 km s 3,6 mil. odběrných míst. Postupnou modernizací, plánovanou rekonstrukcí zařízení distribuční soustavy a proaktivním přístupem stabilně zvyšuje a zajišťuje kvalitní a spolehlivé dodávky elektřiny a plní rostoucí požadavky klientů. Cílenými investicemi do distribučního zařízení je umožňován další rozvoj české ekonomiky a vytvářen prostor investorům a tím i novým pracovním místůmregionech. 

Soňa Holingerová, mluvčí Skupiny ČEZ pro severní a střední Čechy

 
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688