Petra Doležalová (ČEKIA, a.s.)
Investice  |  14.03.2002 09:40:04

Vzdělávací semináře pro investorskou veřejnost začínají

První díl vzdělávacího cyklu FIT PRO INVESTICE, seminář Umění investovat, se příští týden uskuteční v Praze. Přednášky předních českých odborníků z veřejných institucí, investičních společností a bank mají především přispět k prohloubení vědomostí české investorské veřejnosti, seznámit s ekonomickými zákonitostmi vývoje na finančních a kapitálových trzích a možnostmi investování. Na tento, stejně jako na všechny další semináře, se mohou přihlásit zájemci z laické veřejnosti, ze strany finančních poradců, vzdělanějších investorů i zaměstnanců institucí, které nabízejí investiční služby. Celý cyklus završený konferencí Investiční příležitosti v červnu a Fond Marketem v listopadu pořádá Česká kapitálová informační agentura.

„Vzdělávání v oblasti soukromého investování má v České republice velký dluh,“ řekla Dagmar Vránová, ředitelka agentury Čekia. „Lidé peníze radši utrácejí, než aby je investovali. Když už investují, tak sednou na lep podvodníkům a udělají přehmat při výběru důvěryhodné investiční společnosti. Pak o peníze přijdou a jsme v začarovaném kruhu,“ dodala Vránová. Podle ní se lze s riziky finančních trhů vyrovnávat a stačí k tomu základní a obecné znalosti o jejich fungování.

Podrobnější informace o tématech jednotlivých přednášek najdou zájemci na internetových stránkách www.fitproinvestice.cz. Odbornou záštitu nad celým cyklem převzala Asociace pro kapitálový trh. Generálním partnerem akce je Česká spořitelna, mediálním partnerem je týdeník Ekonom. Cyklus podporuje i Komise pro cenné papíry. Přednášet budou přední odborníci, kteří se každodenně setkávají s výhodami i nevýhodami investování v praxi.

"Česká spořitelna podporuje aktivity, které vedou ke zvyšování vzdělanosti zákazníků“ uvedla Klára Gajdůšková, tisková mluvčí České spořitelny. „Jednou z forem podpory je i generální partnerství cyklu vzdělávacích seminářů, pořádaných agenturou ČEKIA. Věříme, že investoři využijí poznatky nabyté při těchto i jiných vzdělávacích akcích spolu s poznatky získanými přímo od České spořitelny k racionálnímu rozhodování o investicích. K tomu je všem svým zákazníkům Česká spořitelna připravena nabídnout optimální řešení."

První seminář cyklu s názvem Umění investovat se koná 19.3.2002 od 15:00 v budově AGROPOL, Opletalova 4. Přednášejí: Martin Fuchs (AKAT), Radek Urban (ČS), Petr Čech (KCP), Martin Burda (ISČS), Irena Václavíková (Baader Securities) a Jiří Musil (Parvest).
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

St 19:40  Ropa se vrací ke klíčové podpoře X-Trade Brokers (XTB)
St 19:32  Slabý BRL kávě neškodí X-Trade Brokers (XTB)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688