TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  29.04.2016 15:33:42

Horáček asi bude kandidovat na Hrad! Kdy se postaví Zemanovi?

 

Textař, hudebník a podnikatel Michal Horáček naznačil, že se zřejmě bude ucházet o post prezidenta v prezidentských volbách v roce 2018. Uvedl to v rozhovoru pro Aktuálně.cz s tím, že ho k tomu ponouká podpora veřejnosti. Už letos v lednu se skutečně objevila petice na podporu Horáčkovy prezidentské kandidatury.    

"Podpora je až taková zvláštní. Nevím, proč zrovna nějaký textař by měl být k něčemu takovému vyzýván. Přesto - kdyby se shromáždilo hodně takových lidí, kteří by takové přání projevili, jistě bych to musel uvážit, protože nemůžu být arogantní, abych nic neřekl. A začínám pomalu připouštět, že to zvážím velice vážně," prohlásil Michal Horáček v rozhovoru.

Horáček se podle svých slov ani nijak zvlášť netouží stát prezidentem. "Chtít být prezidentem znamená být psychopat. Musíte být připraveni na to, že vám lidé budou nadávat a k tomu potřebujete hroší kůži. Já nemám hroší kůži, já jsem normální člověk. Musíte zkrátka vědět, co chcete a co nechcete. A najednou prostě něco musíte," naznačil, že by pro něj funkce prezidenta byla soukromou obětí.

Co ale v rozhovoru Horáček odmítl, je přesvědčení, že pozice favorita voleb je pro Miloše Zemana takřka jistá. "Pravděpodobnost, že bude prezidentem příští volební období, je nižší, než se teď jeví. Mnoha lidem, se kterými mluvím, se nelíbí. Mluvím zejména o lidech, kteří prezidenta Zemana volili," řekl Horáček.

Podle něj vlastně ani není jisté, jestli Zeman najde odvahu ucházet se o další funkční období na Hradě. Podle Horáčka by tím riskoval, že si v případě neúspěchu nechá vystavit od veřejnosti negativní hodnocení celého svého "panování" ve funkci prezidenta.

Kandidaturu zvažují i další lidé. Už v roce 2014 zájem projevil senátor ČSSD Zdeněk Škromach. O kandidatuře přemýšlí i senátor Jaroslav Kubera, ale ani ten to s jistotou nepotvrdil. "Nikdy neprozrazuj plány, dokud neznáš protikandidáty," prozradil TN.cz v pořadu Vaše téma Kubera. Více čtetě zde:

Spekuluje se, že do prezidentských voleb se přihlásí i současný šéf Hospodářské komory Vladimír Dlouhý. V médiích se hovoří také o europoslancích Jiřím Pospíšilovi (TOP 09), Janu Kellerovi (ČSSD) či Petru Machovi (Svobodní). Ve hře jsou i jména jako Tomio Okamura nebo Jiří Dientsbier.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688