STOX.CZ (Grant Capital)
Investice  |  28.04.2016 11:05:05

Wall Street: Fiasko Applu

Autor: Bc. Filip Machač

Čtvrtletní tržby společnosti Apple vykázaly největší pokles po dlouhých 13 letech. V absolutní výši se hovoří o nižších tržbách o 50,6 miliard USD, což v relativní výši činí 12,7 %. Tento fakt zapříčinil pokles zisku na akcii o 1,90 USD a cena akcie od úterý poklesla o 8 %.

Důvodem negativního trendu je celkový poklesu poptávky po všech produktech Applu, což se týká i slabé poptávky po samotném iPhonu. Objem prodeje klesl již o 16 %, což v absolutní výši činí 51,19 milionů kusů a s tím spojen pokles výnosů o 18 % na 32,86 miliard USD. Vedení Applu předpokládá pokles příjmů v běžném období na 41 miliard USD.

V poklesu ceny akcií a snížení celkových tržeb hraje tedy důležitou roli pokles poptávky zapříčiněná i probouzející se konkurencí. Větší konkurence a stále nasycenější trh výrazně ovlivňuje postavení společnosti Apple na trhu. Dalším významným faktorem je inovační cyklus.

,,Překážka vytváří příležitost." uvedl Credit Suisse's Kulbinder Garcha. Tyto překážky zajistí neustálé bdění a postupné vylepšování svých pozic, kdy nejpozitivnější očekávání hovoří o konečné ceně 150 USD za akcii.

Dle Morgana Stanley's Katy Huberty dojde ke zlepšení již v následujících dvou čtvrtletích. Předpokládá se prodej 42 milionů iPhonů v září a 75 milionů v měsíci prosinci. Huberty očekává, že se cena akcie ukotví na 120 USD, kdy v současné době se obchoduje okolo 97 USD.

,,Teď nastává čas, kdy dojde k vzestupu akcie AAPL," uvedl Wells Fargo Maynard Um a očekává překonání současných hodnot, když odhaduje růst hodnoty dokonce na 120 - 130 USD za akcii.

Tento vývoj nasvědčuje investorům vyhledávajícím riziko. Bylo zmíněno, že tržby společnosti Apple poklesly nejvíce za posledních 13 let a akcie dosahují také velmi nízkých hodnot. Z těchto důvodů lze očekávat, že v blízké době dojde k opětovnému růstu ceny akcie, kdy podle některých analytiků se cena zvýší na 120-130 USD, což může být velmi zásadní impulz pro obchodníky k nákupu akcií a možný vysoký zisk v průběhu času. Akcie AAPL se dnes obchoduje za 97,82 USD a výnos by mohl být již v následujících dvou čtvrtletích relativně vysoký, pokud dojde k vývoji dle očekávání analytiků.

AAPL

Logo STOX.CZ STOX.cz je portál společnosti Grant Capital pro podporu online obchodování na více než 80 akciových trzích s minimálními náklady. Obchodování akcií v USA od 6 USD a v Evropě od 8 Eur. STOX.cz nabízí komplexně nejvýhodnější spojení pro online obchodování s akciemi a ETF na českém trhu, multiměnovou platformu v češtině a dále stálou technickou podporu. Přístup ke svému účtu je odkudkoli z mobilní nebo webové aplikace. Investoři také užívají komfort vysoce pojištěného individuálního účtu. Více na www.stox.cz.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688