Začíná realizace zateplení největšího bytového domu

Jana Brožková, 13.4.2016

Největší domácí projekt zateplení bytového domu začala realizovat společnost Trigema Building v Praze 8 na bytovém domě Zelenohorská. Investiční náklady činí okolo 80 milionů korun včetně DPH.

Práce začaly v dubnu a skončit by mohly již do konce letošního roku. Jejich součástí bude například také zateplení střechy moderním podtlakovým systémem, sanace lodžií včetně výměny zábradlí a zasklení. Součástí nabídky byl navíc také docházkový systém Convision a ostraha staveniště, což občané z bytového domu přivítali jako nadstandardní službu, kterou celá řada stavebních společností ani neposkytuje.

„Nepodcenili jsme přípravu a opět vsadili na kvalitu. Přestože byla naše nabídka o zhruba 300 tisíc nákladnější, rozhodnul se investor pro nás,“ uvedl Karel Branda, ředitel Trigema Building. Na projektu zateplení se dohromady vystřídají stovky pracovníků.

Trigema Building ve výběrovém řízení uspěla díky přímého hlasování členů společenství vlastníků bytového domu Zelenohorská. Přestože se jedná o největší takový projekt v historii Trigema Building, může se firma opřít o zkušenosti z podobně náročných akcí. Příkladem je zateplení nemocnice ve Znojmě, které se realizovalo během běžného provozu celého areálu v letech 2014 – 15.

Trigema Building, součást koncernu Trigema, se zabývá realizací staveb a dalšími stavebními pracemi. Mezi stavby, které Trigema zateplovala, patří i jeden z největších bytových domů v Praze v ulici Štúrova. K dalším významným projektům patří rovněž zateplení Střední odborné školy a učiliště ve středočeském Berouně, které proběhlo v letech 2014 a 2015.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Stavba, nejlépe hodnocené fotografie



Články Stavba