Jiřina Kavková (Kurzy.cz)
Podnikání  |  13.04.2016 11:16:06REKLAMA

Nový trend – virtualizace kanceláří

Čím dál více se v dnešní době setkáváme s tzv. virtuálními kancelářemi . V době rozvoje moderních technologií je již poměrně běžné pracovat z pohodlí domova a pronájem kanceláře se tak stává v mnohých případech přežitkem, nicméně umístění adresy podnikání v místě bydliště může být komplikací. Podnikatelé se často potýkají s nesouhlasem vlastníka nemovitosti s umístěním sídla či nechtějí vystavovat svoji domácnost žádnému riziku či zveřejňovat její adresu.

Virtuální kancelář nabízí mnoho výhod – oproti klasické kamenné kanceláři je finanční úsporou v řádech až několik tisíc korun měsíčně, neboť ji lze pronajmout již za pár set korun za měsíc. Kromě toho pro podnikatele znamená také menší administrativní zátěž potažmo snížení nákladů na lidský faktor, jelikož většina poskytovatelů nabízí širokou škálu dalších služeb od administrace doručené korespondence po zajišťování telefonátů vlastní asistentkou. Dalším nesporným kladem je také lukrativnost těchto adres, jež zlepšuje celkovou „image“ společnosti a kupříkladu adresu v centru Prahy ocení především podnikatelé se zaměřením na zahraniční klientelu.

Při výběru sídla je třeba být obezřetný

Na druhou stranu mají tyto kanceláře i svá úskalí. Vzhledem k faktu, že trh s poskytovali těchto adres se neustále naplňuje, se mnohdy setkáváme se situací, kdy společnost není schopna dodržet zákonné předpoklady k poskytování takového sídla, a to například nezajištěním viditelného označení obchodní firmy a jejího identifikačního čísla na plášti budovy. U našich nových klientů se často setkáváme s tím, že jedním z důvodů jejich odchodu od bývalého poskytovatele byla chaotická administrace pošty ve formě nedostatečné komunikace ze strany poskytovatele, ztráty zásilek či uplynutí lhůty na vyzvednutí doporučených zásilek díky nezajištění včasného informování.

Společnost LEGAL COMPANY s.r.o., jakožto jeden z poskytovatelů virtuálních kanceláří, působí na trhu již od roku 2009 a sídla podnikatelům poskytuje ve vlastních nemovitostech, přičemž v důsledku toho je schopna garantovat jak dlouhodobý pronájem virtuální kanceláře, tak dodržení všech zákonných podmínek pro umístění sídla společnosti či místa podnikání pro fyzické osoby. Samozřejmostí k poskytnutí tohoto sídla je také profesionální a bezchybná administrace doručené korespondence, čímž je zajištěna možnost komunikace s úřady na adrese sídla.







?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688