Policie zpřísní pokuty: za řízení pod vlivem alkoholu až o 10 tisíc víc

Řízení pod vlivem alkoholu nebo drog či vyšetřování příčiny dopravních nehod - to jsou případy, kdy může být k přestupkovému řízení povolán i znalec. Jenže namísto viníka zaplatí náklady na řízení z větší části město. A sumy jsou to opravdu vysoké, ročně se vyšplhají do statisíců až milionů korun, píše web Týden.

To se teď rozhodlo ministerstvo vnitra změnit a spoluúčast provinilců by měla být daleko vyšší. Pokud bude nyní nutné vypracovat k případu znalecký posudek z oboru dopravy nebo toxikologie, zaplatí hříšník kromě pokuty ještě tisíce navíc. Doposud se za znalce připlácelo dva a půl tisíce, nově by to mělo být jednou tolik. V případě, že by byl nutný názor více znalců, příplatek by činil deset tisíc korun. Návrh je teď v připomínkovém řízení

Ministerstvo dopravy už v minulosti avizovalo, že plánuje zavést vyšší pokuty za vážné dopravní přestupky. Například jízdu na červenou nebo řízení pod vlivem alkoholu si bude moci řidič dovolit jen dvakrát, pak se tzv. vyboduje a přijde o řidičák. 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy