Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Akcie ve světě  |  31.03.2016 23:52:23

31. března: Tohle potřebujete vědět nejen o čtvrtečním obchodování na amerických burzách

Americké akcie čtvrteční seanci zahájily kolem nuly a celý den se všechny tři hlavní indexy pohybovaly v úzkém pásmu. Dow a S&P 500 nakonec mírně klesly, ztráty byly ale spíše kosmetické. Za celý první kvartál Dow přidal procento a půl a S&P 500 zpevnil o necelé procento.

Ve čtvrtek Dow oslabil o 0,18 % na 17 685,09 bodu, širší S&P 500 klesl o 0,2 % na 2 059,74 bodu a Nasdaq Composite uzavřel na zelené nule, když připsal 0,01 % neboli 0,55 bodu na 4 869,85 bodu. Index volatility VIX stoupl o 2,88 % na 13,95 bodu a výnos 10letých vládních dluhopisů USA se snížil téměř o pět bazických bodů na 1,776 %.

Osm z deseti hlavních sektorů skončilo ve čtvrtek v červených číslech, nedařilo se zejména odvětví základních materiálů. V plusu seanci zakončily sektor veřejných služeb a odvětví zdravotní péče.

Americké akcie (31. března 2016)
Americké akcie (31. března 2016)Zdroj: Google

Za celý měsíc Dow zpevnil o 7,09 %, S&P 500 posílil o 6,6 % a Nasdaq Composite připsal 6,84 %. Za celý kvartál Dow posílil o 1,5 % a S&P 500 o 0,77 %. Nasdaq Composite od začátku roku ztrácí 2,75 %.

Podle Chrise Westona, hlavního tržního stratéga ve společnosti IG, byl první kvartál letošního roku tvořen dvěma samostatnými příběhy. Na začátku roku trhy zasáhly masivní výprodeje, které vyvolaly obavy o růst čínského a světového hospodářství, v druhé polovině čtvrtletí se ale akciím dařilo a předchozí ztráty smazaly.

Americké akcie (1. čtvrtletí 2016)

Americké akcie (1. čtvrtletí 2016)Zdroj: Google

Hlavní čtvrteční události na amerických trzích:

  • Týdenní počet nových žádostí o podporu v nezaměstnanosti ve Spojených státech v týdnu do 26. března vzrostl na 276 tisíc z 265 tisíc v předchozím týdnu. Čekala se stagnace. Počet pokračujících žádostí v týdnu do 19. března klesl na 2,173 milionu z 2,179 milionu v předchozím týdnu, čekalo se 2,194 milionu.
  • Argentinský Senát ve čtvrtek schválil dohodu o řešení sporu s americkými držiteli nesplacených dluhopisů, která zemi umožní návrat na zahraniční kapitálové trhy.Dohodu již v polovině března přijala dolní sněmovna. Věřitelé, kteří odmítli restrukturalizaci dluhů po bankrotu Argentiny z roku 2002, přijali na konci února návrh argentinské vlády na uhrazení 75 procent pohledávek. Argentina jim tak vyplatí 4,65 miliardy dolarů.
  • Americký řetězec restaurací s rychlým občerstvením McDonald's hodlá během příštích pěti let otevřít 1 500 nových restaurací v Číně, Hongkongu a Jižní Koreji.Ta již na těchto trzích provozuje přes 2 800 restaurací. V samotné Číně by měl počet restaurací McDonald's do roku 2020 stoupnout na 3 500 za současných 2 200, uvedl ve čtvrtek ekonomický list The Wall Street Journal (WSJ).
  • Společnost GE Capital ve čtvrtek požádala vládu Spojených států, aby ji přestala označovat jako "systémově důležitou" finanční instituci. Její finanční operace jsou prý už jenom zlomkem úrovně, na které se nacházely, když je americká centrální banka (Fed) po vypuknutí světové ekonomické krize zařadila do režimu přísnějšího dohledu.
  • Americká softwarová společnost Microsoft plánuje instalovat do příští verze svého nového internetového prohlížeče Edge nástroj pro blokování reklamy.Napsal to technologický web ZDNet s odkazem na prezentaci na středeční vývojářské konferenci firmy. Edge v nejnovějším operačním systému Windows 10 nahradil v základním nastavení tradiční prohlížeč Internet Explorer.

 Pokračování shrnutí čtvrtečního obchodování v USA najdete na Investičním webu.

 

Americké firmy skrývají před investory spoustu špatných zprávAmerické firmy skrývají před investory spoustu špatných zpráv

Americké společnosti mají problém dosahovat takové ziskovosti, jakou by si představovali jejich investoři. Snaží se tak reportovaná data všemožně překrucovat a přikrášlovat a obcházejí všeobecně uznávané účetní principy (Generally Accepted Accounting Principles - GAAP). Zatím se jim to daří. 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688